βιβλιοθήκη αναγνωστήριο

Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής

Όπως σας είχαμε υποσχεθεί στο άρθρο «Δανειστική βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο στην Καθετή», από τον Ιανουάριο ξεκινά τη λειτουργία της η Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής με την τρέχουσα μορφή της. Κλασική λογοτεχνία για ενήλικες, εφήβους, παιδιά και μη ελληνόφωνους βιβλιοφάγους. Στον ζεστό χώρο της Καθετής, μπορείτε να απολαύσετε κλασικά βιβλία για όλες τις ηλικίες, αλλά και βιβλία για την τοπική ιστορία.

Στον όμορφο χώρο μας, μπορείτε να ταξιδέψετε με κλασικά λογοτεχνικά έργα έξι κατηγοριών:

Μεταφρασμένη λογοτεχνία

Μεγάλους ξένους συγγραφείς όπως ο Σαραμάγκου, ο Ουμπέρτο  Έκο, ο Προύστ, ο Κάφκα. Λογοτέχνες, φιλόσοφοι, ποιητές, μεταξύ τους και νομπελίστες, η βιβλιοθήκη μας φιλοξενεί μεγάλο μέρος του έργου τους, και μπορείτε να κάνετε μαζί τους υπέροχα λογοτεχνικά ταξίδια.

Ελληνική λογοτεχνία

Από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου μέχρι το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη. Βιβλία που έχουν μαγέψει γενιές και γενιές, και συγγραφείς με καθοριστικό έργο, όπως ο Καζαντζάκης, ο Βρεττάκος και τόσοι ακόμα. Η υπέροχη κλασική ελληνική λογοτεχνία συγκεντρωμένη στη Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής.

Νεανική λογοτεχνία

Ο Ιούλιος Βέρν, ο Κάρολος Ντίκενς και πολλοί μεγάλοι συγγραφείς που ταξίδεψαν με τα μυθιστορήματά τους τα εφηβικά μας χρόνια βρίσκονται στα ράφια της Καθετής. Οι έφηβοι αναγνώστες μας έχουν τη δυνατότητα να ανατρέξουν σε σημαντικά έργα παλαιότερων ή νεότερων εποχών και να ανακαλύψουν πραγματικούς λογοτεχνικούς θησαυρούς.

Παιδικά βιβλία

Κλασικά παραμύθια, μύθοι, διηγήματα γνωστών συγγραφέων, ακόμη και σαιξπηρικά έργα. Αφιερώσαμε τα ράφια μας στα κλασικά βιβλία για παιδιά. Ανακαλύψτε τον κόσμο των βιβλίων μαζί τους. Αφήστε τα να χαθούν στη μαγεία ενός καλού βιβλίου, μαθαίνοντάς τους να τα αγαπούν.

Ξενόγλωσση λογοτεχνία

Για τους ξένους φίλους της Καθετής φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ράφια με ξένη λογοτεχνία. Αγγλόφωνα, κατά κύριο λόγο, βιβλία σάς περιμένουν στη Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής να τα διαβάσετε.

Βιβλία για την τοπική περιοχή

Βιβλία που αφορούν την τοπική ιστορία ή γεωγραφία, ακόμα και λογοτεχνικά βιβλία που γράφτηκαν για την περιοχή. Για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον τόπο αυτό μέσα από τα μάτια μεγάλων λογοτεχνών και ντόπιων συγγραφέων.

Η συλλογή, που θα βρείτε εδώ, δημιουργήθηκε χάρη στην προσφορά ιδιωτών και της Χατζοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πόρου και ευελπιστούμε με τη συμβολή σας να εμπλουτιστεί.

Η Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής σάς περιμένει να ταξιδέψετε. Ελάτε να διαβάσουμε παρέα εμβληματικά βιβλία. Να ανακαλύψουμε μαζί νέους και παλιούς κόσμους!

Επίσης για τους βιβλιοφάγους φίλους μας

Βρήκαμε και σας στέλνουμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λίστα που δημοσίευσε το Poros News και καταγράφει όλα τα βιβλία Ποριωτών που εκδόθηκαν το 2019.

«Ο κόσμος είναι φτιαγμένος για να καταλήξει σ’ ένα ωραίο βιβλίο»

Stephane Mallarmé
Euroscola 2020
Προηγουμενο Αρθρο
Το ΓΕΛ Πόρου στο Euroscola 2020
23 Ιανουαριου 2020
Μάρα Δημοπούλου
Επομενο Αρθρο
Η Μάρα Δημοπούλου μάς μιλά
23 Ιανουαριου 2020

Πρόσφατα Νέα

Life-&-Career-featured-image
26 Μαρτιου 2020

Από τον Απρίλιο, η Καθετή εγκαινιάζει το «Ζωή και Καριέρα», ένα πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, επαγγελματικού προσανατολισμού και απόκτησης δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα προσφέρονται συμβουλευτική καριέρας, συνεδρίες coaching και μια σειρά βίντεο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Αυτό το πρόγραμμα είναι στο κέντρο της στόχευσης της Καθετής για βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. […]

Fay-featured-image
26 Μαρτιου 2020

Η Φαίη Ορφανίδου, μέλος του Δ.Σ. και διευθύντρια της Καθετής, έχει πρώτο πτυχίο στις Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και μεταπτυχιακά σε Κοινωνικές Επιστήμες και Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα. Επί 20 χρόνια εργαζόταν ως μεταφράστρια και υποτιτλίστρια από και προς τα αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά και γερμανικά. Έχει επίσης εργαστεί στο πεδίο της κοινωνίας των πολιτών για […]

Online painting workshop katheti
24 Μαρτιου 2020

Η Καθετή προσαρμόζει το πρόγραμμά της ενόψει των νέων συνθηκών λόγω του Covid-19 και ξεκινά μια σειρά online προγραμμάτων. Τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της διακοπής των μαθημάτων μας, γεννήθηκε η ανάγκη να βρούμε άλλους τρόπους για να συνεχιστεί το Εργαστήρι Ζωγραφικής με τη Μάρα Δημοπούλου. Δημιουργούμε λοιπόν ένα Δωρεάν Online Εργαστήρι Ζωγραφικής και δίνουμε ραντεβού […]