support our work

Βοηθήστε το έργο μας 

Η Καθετή προσφέρει τις υπηρεσίες της στους κατοίκους του Πόρου, της Τροιζηνίας και των Μεθάνων δωρεάν ή σε τιμή κόστους. Γνωρίστε καλύτερα την αποστολή και τους στόχους μας εδώ. Βοηθήστε το έργο μας. Ας μοιραστούμε το όραμά μας για αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.  

Τι κάναμε το 2021 

Μια τόσο δύσκολη χρονιά, λόγω πανδημίας, αλλά και τόσο γεμάτη!

Διοργανώσαμε την έκθεση «Γέφυρες», χάρη στην οποία δώσαμε σε 2.500 επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας αλλά και 14 τοπικούς εικαστικούς.  

Σχεδιάσαμε στρατηγική ανάπτυξης αειφόρου τουρισμού στην περιοχή ως μέλη της κοινοπραξίας Ec(h)o και μαζί με τους 37 εθελοντές του Project Resound από 9 πολιτείες των ΗΠΑ και άλλες 14 χώρες.  

vagionia beach cleaning 3

Κάναμε 4 δράσεις καθαρισμού παραλίας και καταγραφής απορριμμάτων, στη Βαγιωνιά του Πόρου και στην Αγία Σωτήρα του Γαλατά, στο πλαίσιο του προγράμματος citizens science «Υιοθέτησε μια παραλία». 

Με τη συνεργασία του Δήμου Πόρου, στηρίξαμε τις πυρόπληκτες περιοχές, ενεργοποιώντας 300 συμπολίτες μας, που πρόσφεραν πάνω από 300 σακούλες/κούτες με είδη πρώτης ανάγκης και 120 κιλά ζωοτροφής. 

passage

Καταγράψαμε θεατρικά την περιοχή μας και προσφέραμε συγκίνηση, γέλιο και γνώσεις για την περιοχή σε πάνω από 200 Έλληνες και ξένους με την παράσταση θεατρικού ντοκιμαντέρ «Πέρασμα». 

Αναδείξαμε την τοπική περιοχή με 3 νέες ιστοσελίδες και 12 νέα άρθρα για τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες, τα προϊόντα και τις τέχνες του τόπου μας. 

Διευκολύναμε την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των κατοίκων της περιοχής με σεμινάρια/εργαστήρια (Ψηφιακό ΜάρκετινγκΉπιες ΔεξιότητεςΣχολική ΔιαμεσολάβησηΕργαστήρι ΖωγραφικήςΘεατρικό Εργαστήρι), και υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού, coaching, mentoring και συμβουλευτικής καριέρας. 

Διοργανώσαμε το Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών. Μια τετράωρη εκδήλωση για παιδιά, με πρωτότυπες κατασκευές από απλά υλικά. 

xmas ornaments
culture geek

Συμμετείχαμε σε συνέδρια, δικτυωθήκαμε, ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους και οργανισμούς με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, ανταλλάξαμε πρακτικές και ιδέες. 

Για να συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν ή σε χαμηλές τιμές και να αυξήσουμε τις υπηρεσίες μας, χρειαζόμαστε τη στήριξή σας. Βοηθήστε το έργο μας! Μπορείτε να μας υποστηρίξετε με διάφορους τρόπους: 

Συνδρομή 

Από την έναρξη του προγράμματος συνδρομών μας, το φθινόπωρο του 2020, περίπου 100 άτομα έχουν γίνει μέλη της Καθετής και απολαμβάνουν τα προνόμια των μελών. Μπορείτε να γίνετε μέλος της Καθετής, με ετήσια συνδρομή 20 ευρώ για τους ενήλικες και 10 για παιδιά και ανέργους. Ως μέλη, έχετε ονομαστική κάρτα μέλους, προτεραιότητα σε όλες μας τις δραστηριότητες, και το προνόμιο να δανείζεστε βιβλία από τη βιβλιοθήκη μας. Περάστε από την Καθετή με την ταυτότητά σας για να παραλάβετε την κάρτα μέλους σας και να αποκτήσετε πρόσβαση στα προνόμια που παρέχει! 

Δωρεά 

Βοηθήσετε το έργο μας με μια δωρεά. Είμαστε ευγνώμονες για κάθε ποσό που μπορείτε να προσφέρετε. Ενδεικτικά, στις παρακάτω επιλογές, αναφέρεται τι μπορούμε να πετύχουμε και με μία μόνο δωρεά: 

  • Με δωρεά 200 ευρώ θα αγοράσουμε ένα τάμπλετ για τον χώρο μας προς χρήση από τους μαθητές και τις εθελόντριές μας. 
  • Με δωρεά 500 ευρώ θα καλύψουμε την αμοιβή ενός εισηγητή ή μίας εισηγήτριας για ένα σεμινάριο απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων για τους κατοίκους της περιοχής μας.  
  • Με δωρεά 1.000 ευρώ θα συμβάλετε στη μετάφραση του «Λεμονοδάσους» του Κοσμά Πολίτη στα αγγλικά από επαγγελματία μεταφραστή. 
  • Με δωρεά 2.000 ευρώ θα διοργανώσουμε μία ακόμη έκθεση που θα αναδείξει την όμορφη περιοχή μας και τους καλλιτέχνες της. 

Με κάθε δωρεά από 25 ευρώ και πάνω, σας χαρίζουμε μια χειροποίητη μαύρη πάνινη τσάντα για τα ψώνια σας, με το λογότυπο της Καθετής κεντημένο στο χέρι, από το εργαστήριο υφαντικής ΕΡΓΑΝΗ. Ή το καλαίσθητο λεύκωμα “Γέφυρες”, μια συλλογή έργων σύγχρονων και παλαιών καλλιτεχνών, τα οποία συμμετείχαν στην ομώνυμη έκθεση. Με δωρεά από 200 ευρώ και πάνω σας χαρίζουμε και τα δύο. 

YouBeHero 

Ένας ακόμη τρόπος να βοηθήσετε την Καθετή στο έργο της, χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση, είναι μέσω του YouBeHero. Το YouBeHero είναι μια online πλατφόρμα η οποία εξυπηρετεί κοινωφελείς οργανώσεις. Με μια απλή εγγραφή επιλέγετε την οργάνωση που ενδιαφέρεστε να στηρίξετε. Κάνετε τις αγορές σας διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας και τα καταστήματα από τα οποία ψωνίζετε δωρίζουν ποσοστό από το ποσό αγοράς στην οργάνωση. Οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε εδώ και να επιλέξετε να υποστηρίξετε την Καθετή. Έπειτα, με κάθε διαδικτυακή σας αγορά, θα μας βοηθάτε να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε αναρτήσει στην πλατφόρμα. 

Εθελοντισμός 

Βοηθήστε το έργο μας και με εθελοντική εργασία. Ο εθελοντισμός είναι αναπόσπαστο τμήμα της λειτουργίας μας και χωρίς αυτόν δε θα μπορούσαμε να φέρουμε εις πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει. Κάθε μέλος της εθελοντικής ομάδας έχει συμβάλει σημαντικά σε αυτό που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στην Καθετή. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την εθελοντική εργασία στην Καθετή εδώ και να συμπληρώσετε αίτηση εθελοντικής εργασίας εδώ.  

agios dimitrios
Προηγουμενο Αρθρο
Το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου
26 Ιανουαριου 2022
sundesmos-troizinioi
Επομενο Αρθρο
Σύνδεσμος των Εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων 
28 Φεβρουαριου 2022

Πρόσφατα Νέα

Saronic Chanber Music Festival
31 Ιουλίου 2023

Σε όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, ο Πόρος θα φιλοξενήσει και πάλι από σπουδαστές μέχρι και καταξιωμένους εγχώριους και διεθνείς μουσικούς.

29 Ιουλίου 2023

Τον Ιούνιο, ταξιδέψαμε στο ΣΙΝΕ ΔΙΑΝΑ, στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου, μέσα από αληθινές ιστορίες, από όλο τον κόσμο.

Resources about fish farms featured image
29 Ιουλίου 2023

Ένα καινοτόμο πληροφοριακό εργαλείο με συγκεντρωμένα στοιχεία, έρευνες, βίντεο και αρθρογραφία για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

24 Ιουλίου 2023

Ψαρεύοντας για κέρδη: Εταιρεία υδατοκαλλιέργειας συναντά αντίσταση από τοπικές κοινότητες σε Ελλάδα και Ισπανία.

27 Ιουνίου 2023

Ένα πρωτοποριακό ψηφιακό ημερολόγιο τοπικών εκδηλώσεων για τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα, που περιλαμβάνει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της περιοχής, σε ελληνικά και αγγλικά.

01 Ιουνίου 2023

Πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τις ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας σε ανοιχτούς θαλάσσιους κλωβούς, όπως αυτούς στον Πόρο.

poros arts festival
31 Μαΐου 2023

Το Εναλλακτικό Poros Arts Festival 2023 θα διαρκέσει από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, με πλήθος εκδηλώσεων.

Cine Diana
30 Μαΐου 2023

Το σινεμά μάς ψυχαγωγεί και μας προβληματίζει. Τελικά υπάρχει η Σινε-μαγεία: Από τη μεγάλη οθόνη στις καρδιές μας.

poros trails
26 Απριλίου 2023

Τα μονοπάτια του Πόρου μάς φέρνουν σε επαφή με το πευκοδάσος και το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

what we accomplished
23 Δεκεμβρίου 2022

Ένας ακόμα χρόνος φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Ήρθε η ώρα του απολογισμού, της ηθικής και ψυχικής ικανοποίησης για αυτά που πετύχαμε το 2022.

performing arts
02 Δεκεμβρίου 2022

Το δημιουργικό έργο των κατοίκων της περιοχής είναι η ταυτότητά μας. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τις τοπικές παραστατικές τέχνες.

kyouka
03 Νοεμβρίου 2022

Η «ΚΙΟΥΚΑ» είναι μια σύγχρονη ιστορία ζωής, που περιγράφει το ταξίδι μιας οικογένειας στον Πόρο για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

calendar 2023
26 Σεπτεμβρίου 2022

Το Ημερολόγιο 2023 της Καθετής έχει ως θέμα το ψάρεμα, τις ψαρόβαρκες και τη θάλασσα. Ένα ταξίδι με φόντο το γαλάζιο.

precious little good mornings
26 Σεπτεμβρίου 2022

Τα πρωινά εκείνων των συναισθηματικά παγωμένων μηνών της καραντίνας. Η χρονική περίοδος που ξεκίνησαν οι λιγοστές καλημέρες από τα παιδιά.

sub
26 Μαΐου 2022

Στάσου πάνω στη σανίδα και ξεκίνα να κωπηλατείς στον Πόρο. Οι λάτρεις του SUP είχαν την ευκαιρία να κωπηλατήσουν στα γαλάζια νερά του νησιού.

agios georgios
26 Μαΐου 2022

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου στα 11 χρόνια λειτουργίας του, έχει να επιδείξει σημαντικές για την κοινότητα πρωτοβουλίες.

despina-kappi-talks-to-us
24 Δεκεμβρίου 2021

Η Δέσποινα Καππή μάς μιλά για το ρόλο της ψυχοθεραπείας στη ζωή μας, την πορεία της και τα σχέδιά της για το μέλλον. 

oi-filoi-tis-paradosis
23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» ιδρύθηκε με σκοπό την προβολή της περιοχής, τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου. 

01 Οκτωβρίου 2021

Η έκθεση που κατάφερε να χτίσει «Γέφυρες» δέχθηκε πάνω από 2.500 επισκέπτες. Προκάλεσε νοσταλγία, γνωριμία με τον τόπο και τον πολιτισμό του.

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

summer-activities
01 Οκτωβρίου 2021

Φέτος το καλοκαίρι Καθετή άνθισε. Επεκτάθηκε και δραστηριοποιήθηκε. Πώς όμως; Τι έκανε η Καθετή το καλοκαίρι του ’21; 

19 Ιουλίου 2021

Οι παραλίες των Μεθάνων συνδέουν την άγρια ομορφιά των βουνών της χερσονήσου με το ατελείωτο μπλε της θάλασσας.

lemonodasos
01 Ιουλίου 2021

Το Λεμονοδάσος έχει ανακηρυχθεί τοπίο φυσικού κάλλους από την UNESCO και προστατεύεται από την ευρωπαϊκή συνθήκη Ραμσάρ. Παρουσιάζουμε τον ΤΟΕΒ, που αγωνίζεται για την αναζωογόνησή του.

paralies troizinias
29 Ιουνίου 2021

Καλοκαίρι και θάλασσα! Ένας συνδυασμός που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Και ο τόπος μας έχει πολλή θάλασσα και πολλές παραλίες!

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

27 Απριλίου 2021

Το καλοκαίρι έρχεται και μυρίζει θάλασσα! Ήλιος, αμμουδιές, καθαρά, γαλανά νερά, ταβερνάκια, beach bar, αλλά και απομόνωση. οι παραλίες του Πόρου προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές.

sustainable tourism featured image
29 Μαρτίου 2021

Το μοντέλο του αειφόρου τουρισμού προωθείται και ενθαρρύνεται σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τα θετικά και μειώνοντας τα αρνητικά. Πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί ο αειφόρος τουρισμός στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα; Τοπική έρευνα για τον αειφόρο τουρισμό, με στόχο τη χαρτογράφηση των δραστηριοτήτων, των αναγκών και των προοπτικών της περιοχής.

24 Μαρτίου 2021

Το 2020 ήταν μια παράξενη μα και θαυμάσια χρονιά. Παρά τις δυσκολίες, η Καθετή χάραξε τη δική της πορεία με ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

11 Αυγούστου 2020

Το καλοκαίρι στον Πόρο, έχοντας αλλάξει πολύ από κάποιες απόψεις, έχει μείνει ίδιο από πολλές άλλες. Και ο Πόρος θα είναι εδώ για να σου το προσφέρει ξανά και ξανά και ξανά. Για να συνεχίσουν οι αναμνήσεις μας να μοσχοβολάνε πεύκο και λεμονανθό.

22 Ιουλίου 2020

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων από το 2013 διοργανώνει κάθε χρόνο επικοινωνιακές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές του Πόρου και της Τροιζηνίας-Μεθάνων. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διακοπές στο Μουσείο» πραγματοποιείται και το εικαστικό εργαστήρι «Με τον τρόπο του…».

18 Ιουνίου 2020

Η γκαλερί CITRONNE και αυτό το καλοκαίρι ανοίγει τις πόρτες της και σας υποδέχεται στον Πόρο. Η ιστορικός τέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη φέτος επέλεξε να δημιουργήσει μια συνέχεια με την έκθεση «Inner Space», που παρουσιάζει στην γκαλερί της Πατριάρχου Ιωακείμ.
Παράλληλα, συνεργάζεται για όγδοη συνεχή χρονιά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου. Συνεπιμελείται την έκθεση του Κωνσταντίνου Ξενάκη.

29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα που γυμνάζει εξίσου σώμα και μυαλό. Μέσω του αθλητισμού, η νεολαία μας μαθαίνει νέες δεξιότητες και κοινωνικοποιείται, δημιουργώντας φιλίες και συνεργασίες, μέσα σε ένα υγιώς ανταγωνιστικό περιβάλλον.

22 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση της κοινής γνώμης των κατοίκων του Πόρου και των Μεθάνων που δημοσιεύεται σήμερα δείχνει ότι το 87% των ατόμων που ερωτήθηκαν διαφωνεί με τα σχέδια επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών στον Πόρο.

Saronic Chanber Music Festival
29 Αυγούστου 2023

Ο Αύγουστος του 2023 ήταν γεμάτος κλασική μουσική στον Πόρο, με σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις να επιστρέφουν μετά από καιρό.