Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Δραστηριoτητες | Ευεξια | Πολιτισμoς

Crash Smallville

1 Οκτωβρίου 18
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link

Organized by Καθετή

Εργαστήρι:

Καθετή, Γαλατάς

Τόπος Παράστασης:

Γυμνάσιο Γαλατά

Συνεργάτες:

Brutal Stories

Ημερομηνίες εργαστηρίου:

Από: 1η Οκτωβρίου 2018
Έως: 7 Οκτωβρίου 2018

Διάρκεια:

7 ημέρες

Παράσταση:

7 Οκτωβρίου 2018

Πρόγραμμα / ωράριο:

Εργαστήρι: 1-6 Οκτωβρίου, 5:00-9:00 μμ
Παράσταση: 7 Οκτωβρίου, 8:00 μμ

Κόστος συμμετοχής:

Δωρεάν

Επικοινωνία:

Καθετή, info@katheti.gr, 2298043825
Brutal Stories, info@brutalstories.eu

Πληροφορίες / κρατήσεις:

Καθετή, info@katheti.gr, 2298043825

Δραστηριoτητες | Ευεξια | Πολιτισμoς

Crash Smallville

1 Οκτωβρίου 18

Το Smallville είναι μία πρωτοβουλία που αντιμετωπίζει το πρόβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού στην επαρχία, φιλοδοξώντας να αποτελέσει αφετηρία για πιο ενδυναμωμένη συμμετοχή στην κοινότητα. Το βασικό όχημά του είναι τα «Άτυπα Κοινωνικά Συμβούλια», συναντήσεις πολιτών, οι οποίοι μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες αποδόμησης και δημιουργίας πολιτισμού, αλληλεπιδρούν και μαθαίνουν σε ένα περιβάλλον άτυπης εκπαίδευσης. Στόχος τους είναι να ενδυναμωθεί το δίκτυο των πολιτών, ώστε να αποτελέσουν οι ίδιοι φορείς κοινωνικής αλλαγής στη μικρή πόλη. Το Smallville χρησιμοποιεί παράλληλα το εργαλείο του θεάτρου-ντοκιμαντέρ με μη επαγγελματίες ηθοποιούς. Οι πολίτες ενδυναμώνονται να φέρουν επί σκηνής την εμπειρία τους, κοινωνώντας την έτσι με τους συμπολίτες τους. Το Smallville θέτει τη συμπερίληψη ως προτεραιότητα και, παράλληλα, προωθεί την πρόσβαση της επαρχίας στην πολιτιστική προσφορά, παίρνοντας έτσι το μονοπώλιο του κοινωνικού πολιτισμού από τις μεγαλουπόλεις.

To Crash Smallville είναι μία εβδομάδα εντατικής αλληλεπίδρασης, που οδηγεί στη δημιουργία μίας παράστασης-express με μη επαγγελματίες ηθοποιούς. Περιλαμβάνει δραστηριότητες από τα «Άτυπα Κοινωνικά Συμβούλια», βιωματικά εργαστήρια και τέλος ανάπτυξη και παρουσίαση ενός θεατρικού έργου τύπου ντοκιμαντέρ.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από τοπικές συμμετοχικές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν σε μια πιο ενδυναμωμένη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων στα κοινά και στην κινητοποίηση των τοπικών φορέων. Οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι διευρυμένες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες, ισότιμη συμμετοχή όλων των φύλων και των κοινωνικών ομάδων, βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης στην κοινότητα, ανάδειξη των προβλημάτων της κοινότητας και προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες.

Η Καθετή, ως φορέας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μέσα από εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, έκρινε ότι το Smallville είναι ιδανική αφετηρία για τις δράσεις της.

Κοινό-στόχος: Γενικό κοινό

Αριθμός συμμετεχόντων: Από τα εργαστήρια πέρασαν 20 άτομα, την παράσταση παρακολούθησαν περίπου 35 άτομα.

Κόστος: Δωρεάν

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές

Υποστηρικτές / Χορηγοί: