Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Πολιτισμoς

Έκθεση φωτογραφίας «Η θάλασσά μας»

24 Μαΐου 24
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link

15 Απριλίου – 24 Μαΐου 2024

Εγκαίνια: 15 Απριλίου, 8:00 μμ

Εργάσιμες ημέρες, 12:00-6:00 μμ

+ 30 22980 43825

Είσοδος ελεύθερη

Πολιτισμoς

Έκθεση φωτογραφίας «Η θάλασσά μας»

24 Μαΐου 24

«Να σ’ αγναντεύω, θάλασσα, να μη χορταίνω απ’ το βουνό ψηλά στρωτή και καταγάλανη και μέσα να πλουταίνω απ’ τα μαλάματά σου τα πολλά». Αυτοί οι στίχοι του Κώστα  Βάρναλη συνοδεύουν την πρώτη έκθεση φωτογραφίας της τοπικής φωτογραφικής ομάδας «Πέρασμα». Η έκθεση με τίτλο «Η θάλασσά μας» φιλοξενείται στην Καθετή από τις 15 Απριλίου έως τις 24 Μαΐου, κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 12:00 έως τις 6:00 μμ. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 8:00 μμ.

Μεγαλώσαμε με την θάλασσα στα πόδια μας, ψαρεύαμε όταν ήμασταν παιδιά και κολυμπούσαμε συνέχεια με τις καλοκαιρινές μας παρέες. Ερωτευτήκαμε, γελάσαμε, χορέψαμε και κλάψαμε δίπλα στη θάλασσα. Καθημερινά χρησιμοποιούμε τις βάρκες ή τα μεγαλύτερα πλοία για να μετακινούμαστε και να διασχίζουμε το θαλάσσιο πέρασμα που χωρίζει το νησί από την Πελοπόννησο. Μα πόσο συνδεδεμένοι/-ες είμαστε με τη θάλασσα! Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η ομάδα μας επέλεξε το συγκεκριμένο φωτογραφικό θέμα. Η φωτογραφική ομάδα «Πέρασμα» δημιουργήθηκε με σκοπό να φέρει τους/τις ερασιτέχνες/-ιδες φωτογράφους της περιοχής μας κοντά για να μοιραστούμε τις γνώσεις μας, δημιουργώντας κοινωνικούς δεσμούς και δράσεις μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά: Νεκτάριος Ανδρέου, Σωτηρία Γκορίτσα, Πάρης Καραμάνης, Στέλιος Κοριζής, Μαρίνα Κουκουδάκη, Anouck Brinkerink, Ανδρέας Κουβαράς, Σάββας Μαρώτος, Κατερίνα Μωροπούλου, Ευγένιος Ξάνθης, Νίκος Παύλου, Τάσος Ρόδης, Γιάννης Ρωμανίδης, Κωνσταντίνος Σαράκης, Γκέλλυ Χατζηκούδη.

Παράλληλα, η φωτογραφική ομάδα «Πέρασμα» συμμετέχει και στην έκθεση «The Road Not Taken», που συντόνισε το iFocus στο πλαίσιο της 15ης PHOTOVISION 2024 & IMAGE+TECH Expo, στις 7 Απριλίου 2024, στο Εκθεσιακό Κέντρο «Κλειστό Π. Φαλήρου» (Tae Kwon Do).

Η Καθετή στηρίζει την τέχνη της φωτογραφίας και τη φωτογραφική ομάδα της περιοχής «Πέρασμα». Στο παρελθόν έχει διοργανώσει φωτογραφικές εκθέσεις όπως: «Ταβέρνα “Σωτήρης”»,  «Athlesis», καθώς και την εικαστική έκθεση «Γέφυρες». Κάποιες από τις εκθέσεις συνοδεύονταν και από λευκώματα, προωθώντας τους ντόπιους/-ες καλλιτέχνες/-ιδες. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Καθετή φιλοξένησε με επιτυχία την εικαστική έκθεση «Μεταμορφώσεις», μέρος του Poros Arts Festival. Παράλληλα, η Καθετή, προβάλλοντας ντόπιους/ες φωτογράφους, τύπωσε το 2021 και το 2023 το δικό της Ημερολόγιο.

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-ή εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες