Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Πολιτισμoς

Ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ «Poros Stands»

14 Απριλίου 24
Αίθουσα Εκδηλώσεων Β. Κογιώνη (Γυμνάσιο Πόρου), Πόρος, Αττική, 18020
Venue map link
14 Απριλίου | 8:00 μμ - 10:00 μμ

Δωρεάν

Πολιτισμoς

Ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ «Poros Stands»

14 Απριλίου 24

Ο Δήμος Πόρου, σε συνεργασία με την Καθετή, προσκαλεί τους/τις κατοίκους του Πόρου σε μια ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ «Poros Stands», την Κυριακή 14 Απριλίου στις 8:00 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βασιλική Κογιώνη».

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο σκηνοθέτης Mike Sampey και η παραγωγός Kirsten Bacon από την Τασμανία επισκέφθηκαν το νησί μας για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ κατά των ιχθυοκαλλιεργειών. Έχοντας συγκινηθεί από τη μοναδική ομορφιά του νησιού και τη φιλοξενία των ντόπιων, εμπνεύστηκαν από τον αγώνα της κοινότητάς μας ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες του σχεδίου ΠOAY. Το ντοκιμαντέρ «Poros Stands» στοχεύει στην υποστήριξη των συλλογικών προσπαθειών για τη διάσωση του Πόρου από τις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες.

Παρόμοιο με το ντοκιμαντέρ «The Heart of the Island», που παρουσιάζει τον αγώνα του νησιού Flinders της Τασμανίας να αποτρέψει την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στις ακτές του, το «Poros Stands» είναι μια συγκινητική ιστορία για τη δύναμη και την αφοσίωση των κατοίκων του Πόρου να προστατεύσουν τον αγαπημένο τους τόπο. Το ντοκιμαντέρ «The Heart of the Island» αποτέλεσε ένα σημαντικό εργαλείο για να πειστεί η αυστραλιανή κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για εκβιομηχάνιση του νησιού Flinders. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνησή μας θα σεβαστεί με τον ίδιο τρόπο τη θέληση των κατοίκων της περιοχής, όπως καταδεικνύεται μέσα από την πληθώρα φωνών που ακούγονται στην ταινία, και θα αναγνωρίσει την περιβαλλοντική ζημιά που ήδη έχει επηρεάσει την περιοχή των ιχθυοκαλλιεργειών.

Η κοινότητα του Πόρου αντιτίθεται κατηγορηματικά στο σχέδιο ΠΟΑΥ, το οποίο απειλεί το νησί με τη μετατροπή του από δημοφιλή τουριστικό προορισμό σε βιομηχανική ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας, με ολέθριες περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες για τη μικρή νησιωτική κοινότητα. Με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο τους και τη φύση, οι κάτοικοι αγωνίζονται για να διατηρήσουν τον μοναδικό χαρακτήρα του νησιού και δείχνουν το δρόμο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ντοκιμαντέρ και τους/τις συντελεστές/-ριες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://porosstands.film/.

Κατηγορίες