Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Πολιτισμoς

Πέτρες που μιλούν και παραμύθια λένε

25 Μαΐου 24
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link
25 Μαΐου | 7:00 μμ - 8:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Κρατήσεις: + 30 22980 43825 , info@katheti.gr

Πολιτισμoς

Πέτρες που μιλούν και παραμύθια λένε

25 Μαΐου 24

Γιατί οι πέτρες γνωρίζουν τόσες ιστορίες όσες και το φεγγάρι; Το Σάββατο 25 Μαΐου στις 7:00 μμ στην Καθετή, σας προσκαλούμε όλες και όλους στην παράσταση αφήγησης της Εύης Γεροκώστα με τίτλο «Πέτρες που μιλούν και παραμύθια λένε». Η παράσταση αποτελείται από ιστορίες από την προφορική παράδοση του κόσμου και παραμυθογραμμένες ιστορίες της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μέσω της αφήγησης, η Εύη Γεροκώστα θέλει να βοηθήσει όσους/-ες ακούν τις ιστορίες της να βρουν τη δική τους αγαπημένη, αυτή που θα μιλήσει στην καρδιά τους και θα ξυπνήσει όσα κοιμούνται μέσα τους. Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Μπορείτε να κάνετε κράτηση θέσης στο info@katheti.gr ή στο + 30 22980 43825. Είσοδος ελεύθερη.

“Όταν το φεγγάρι γεμίζει, λένε πως κάποιος μπαίνει στα σπίτια των
ανθρώπων. Μόλις αποκοιμηθούν, κάθεται στην άκρη του κρεβατιού τους και
βγάζει από την τσέπη του ένα πουγκί γεμάτο πέτρες.
Το φεγγάρι και οι πέτρες ξέρουν πολλά. Ξέρουν για τις θάλασσες και τα
βουνά, για τα δέντρα και τα πουλιά, ξέρουν και για τα όνειρα.
Ιστορίες της πέτρας για μικρούς και μεγάλους.”

Η Εύη Γεροκώστα γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Μοιράζει τον χρόνο της στη μετάφραση, τη συγγραφή και την αφήγηση. Έχουν εκδοθεί πέντε εικονογραφημένα βιβλία της για παιδιά και ενήλικες. Αφηγείται επαγγελματικά από το 2003 και παραστάσεις της φιλοξενούνται σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, μουσικές σκηνές, θέατρα, φεστιβάλ κ.ά., στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα έχει μεταφράσει περισσότερα από 30 βιβλία για όλες τις ηλικίες.

Η Καθετή με αυτή και με πολλές άλλες δράσεις της, όπως «Φτιάχνουμε στολίδια και περπατάμε μαζί», «Γιορτή για τα παιδιά», την παιδική παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων» και την παρουσίαση του βιβλίου «Τελικά μιλάνε τα βιβλία;», σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, επιδιώκει να υποστηρίξει και να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών. Παράλληλα, η Η Καθετή με τις δράσεις της, όπως οι θεατρικές παραστάσεις «Ραφτάκος των λέξεων», «Πέρασμα», και η «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» στοχεύει να θέσει σε κίνηση τη δημιουργικότητα που ήδη υπάρχει στην κοινότητα της περιοχής, καθώς και να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική πολιτιστική έκφραση.

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-ή εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες