Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Δραστηριoτητες | Επιχειρηματικoτητα | Καταρτιση

Project Resound 2023

4 Ιουλίου 23
Live-Bio, Γαλατάς, 18020
Venue website

3 Ιουλίου | 9:30 π.μ. – 12:00 μ.μ.

Συνδημιουργία Επιχειρηματικού Μοντέλου

4 Ιουλίου | 9:30 π.μ. – 12:00 μ.μ.

Συνδημιουργία Πιστοποίησης Αειφορίας

6 Ιουλίου | 1:30 μ.μ. – 3:30 μ.μ.

Παρουσίαση σε κοινότητα

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Δραστηριoτητες | Επιχειρηματικoτητα | Καταρτιση

Project Resound 2023

4 Ιουλίου 23

Ανάπτυξη στρατηγικής για τουρισμό μικρών εκδηλώσεων στην περιοχή

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, μια ομάδα εθελοντών και εθελοντριών επισκέπτεται την περιοχή μας στο πλαίσιο του Project Resound 2023. Η ομάδα θα εργαστεί για τη δημιουργία στρατηγικής για την ανάπτυξη υπηρεσιών εκδηλώσεων μικρής κλίμακας στην περιοχή. Οι υπηρεσίες αυτές θα απευθύνονται σε εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων και σε τουρίστες/-ριες. Ο στόχος είναι η ανάδειξη της περιοχής ως προορισμού για εκδηλώσεις μικρής κλίμακας όλο τον χρόνο. Το εργαστήριο διοργανώνεται από το Project Resound* σε συνεργασία με την τοπική πρωτοβουλία Ec(h)o, που δημιουργήθηκε από την Καθετή, το Live-Bio και το Odyssey.

Στην καρδιά του Σαρωνικού κόλπου και της Ανατολικής Πελοποννήσου, ο Πόρος και η Τροιζηνία-Μέθανα είναι ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός, που προσφέρει φυσική ομορφιά, ιστορία, διασκεδαστικές δραστηριότητες, καταπληκτικές παραλίες και γευστική κουζίνα. Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε την περιοχή ως έναν βιώσιμο προορισμό μικρών εκδηλώσεων για όλον τον χρόνο. Γιατί; Επειδή η περιοχή διαθέτει υποδομή, πόρους και πλεονεκτική γεωγραφική θέση που της επιτρέπουν να οργανώνει και να φιλοξενεί μικρότερες εκδηλώσεις, που είναι πιο βιώσιμες και κερδοφόρες. Αυτές χαρακτηρίζονται συνήθως από την περιορισμένη κλίμακά τους, απευθύνονται σε μικρότερες ομάδες και προσφέρουν μια πιο οικεία και εξατομικευμένη εμπειρία σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις μαζικού τουρισμού. Επιπλέον, δίνουν έμφαση στην αειφορία, την τοπική κληρονομιά και τις αυθεντικές εμπειρίες, με στόχο να αναδείξουν την ιδιαιτερότητα ενός προορισμού και να προωθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τέχνες.

 

Οι Άνθρωποι

Η ομάδα του Project Resound αποτελείται από επτά επαγγελματίες και δύο φοιτητές από την Ελλάδα, την Ουγγαρία, το Μεξικό, τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ. Έχουν εμπειρία στη διαφήμιση, το branding, τη διοίκηση επιχειρήσεων, την επιχειρηματική καινοτομία, τον σχεδιασμό υπηρεσιών, το UX, τη βιντεοσκόπηση, τον ηχητικό σχεδιασμό και τη γραφιστική. Η ομάδα καλύπτει η ίδια τα έξοδά της και θα συνεργαστεί με οργανισμούς και άτομα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να συνδιαμορφώσουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο και βιώσιμα κριτήρια που θα είναι κατάλληλα για τους τοπικούς παρόχους υπηρεσιών.

 

Τα Εργαστήρια

Οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις ακόλουθες ημέρες/ώρες:

Δευτέρα, 3 Ιουλίου, 9:30-12:00: Συνάντηση συνδημιουργίας επιχειρηματικού μοντέλου

Τρίτη, 4 Ιουλίου, 9:30-12:00: Συνάντηση συνδημιουργίας πιστοποίησης αειφορίας

Πέμπτη, 6 Ιουλίου, 13:30-15:30: Παρουσίαση σε κοινότητα

 

Στο τέλος, η ομάδα θα παραδώσει το προκύπτον επιχειρηματικό μοντέλο και τα κριτήρια αειφορίας που θα χρησιμοποιηθούν για να πυροδοτήσουν περαιτέρω συζητήσεις και προσεγγίσεις. Αυτή η εστίαση στο μέλλον του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς η αύξηση της απασχόλησης θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη των υποδομών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων. Θα διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο, συμβάλλοντας στην ευεξία και την ευημερία του πληθυσμού.

*Το Project Resound είναι μια εταιρεία συμβούλων κοινωνικού σχεδιασμού, που παρέχει στρατηγικές και σχεδιαστικές ικανότητες σε δικαιούχους σε όλο τον κόσμο. Συνεργάζεται με εταίρους για τη δημιουργία λύσεων με επίκεντρο τον άνθρωπο και με γνώμονα έναν σκοπό. Μέσω μιας επαναληπτικής, προσανατολισμένης στη λύση προσέγγισης, σχεδιάζει συστήματα, εμπειρίες και αποτελέσματα που έχουν σημασία.

Η Καθετή πιστεύει ότι το περιβάλλον είναι μέρος της κουλτούρας ενός τόπου, γι’ αυτό ανέκαθεν συμμετείχε σε προγράμματα για την αειφορία και το περιβάλλον, όπως το Project Resound 2021 και οι καθαρισμοί παραλιών με το πρόγραμμα Υιοθέτησε μια παραλία του WWF. Από την αρχή του 2023, βάλαμε το περιβάλλον στην καρδιά των δράσεών μας, ξεκινώντας μια μεγάλη εκστρατεία κατά της ανάπτυξης βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στον Πόρο. Μέρος αυτής της εστίασης στο περιβάλλον είναι και το Εργαστήρι Αειφόρου Διατροφής, που θα πραγματοποιηθεί επίσης την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές