Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
statement
Ευεξια | Πολιτισμoς

Πρόσκληση: Προβολή του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Saving Poros»

8 Ιουνίου 23
Syggrou municipal building, POROS, Attiki, 18020
Venue map link

Organized by Katheti

8 Ιουνίου, 2023 | 6:00 μμ
Είσοδος:

Ελεύθερη

Ευεξια | Πολιτισμoς

Πρόσκληση: Προβολή του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Saving Poros»

8 Ιουνίου 23

H Καθετή σάς προσκαλεί στην προβολή του μικρού μήκους Ντοκιμαντέρ «Saving Poros», του ανεξάρτητου δημοσιογράφου και ντοκιμαντερίστα Francesco De Augustinis, την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Συγγρού. Σε 9 λεπτά, ο σκηνοθέτης Francesco De Augustinis σκιαγραφεί τη σοβαρή απειλή από την δραστική επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών βιομηχανικής κλίμακας στο νησί του Πόρου, μέσα από αποκαλυπτικά στοιχεία και συνεντεύξεις. Το ντοκιμαντέρ συνοδεύεται από μία ενδελεχή διερευνητική έκθεση, που περιλαμβάνει την εκτενή έρευνα του Francesco, καθώς και συνεντεύξεις που πραγματοποίησε στην Ισπανία και την Ελλάδα. Το βίντεο περιλαμβάνει και αυθεντικά νέα πλάνα που συγκρίνουν τον νεκρό βυθό κοντά στην υπάρχουσα ιχθυοκαλλιέργεια στον Πόρο με τη βιοποικιλότητα αλλού στο νησί.

Στις 8 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, η προβολή του μικρού μήκους Ντοκιμαντέρ «Saving Poros» -μια πρωτοβουλία της Καθετής σε συνεργασία με τον Δήμο του Πόρου, την Επιτροπή για τη Διάσωση του Πόρου, τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, την Ec(h)o, τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου, και το Ίδρυμα Rauch– έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους κάτοικους του Πόρου, της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου σχετικά με τις καταστροφικές επιπτώσεις των ιχθυοκαλλιεργειών βιομηχανικής κλίμακας στο τοπικό περιβάλλον και στα μέσα βιοπορισμού.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την τοποθέτηση των Ιδρυτριών της Καθετής εδώ.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Σχετικά με τον Francesco De Augustinis

Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ Francesco De Augustinis έχει περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας σε θέματα που αφορούν την τροφή και το περιβάλλον. Το 2019, ο Francesco ξεκίνησε ένα ανεξάρτητο επικοινωνιακό εγχείρημα για την αειφορία, ιδρύοντας το One-Earth.it. Από το 2021, ο Francesco έχει ασχοληθεί με διάφορα έργα που αφορούν τις ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας στην Ευρώπη, την Αφρική και τη νότια Αμερική. Μπορείτε να βρείτε το πλήρες βιογραφικό του εδώ.

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές