Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Πολιτισμoς

Poros Arts Festival – «Μνήμη Μιχάλη Χατζηπέρου»

9 Ιουλίου 23
Ανοιχτό θέατρο Συγγρού
9 Ιουλίου, 2023 | 9:00 μμ - 11:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Πολιτισμoς

Poros Arts Festival – «Μνήμη Μιχάλη Χατζηπέρου»

9 Ιουλίου 23

Στις 9 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο Συγγρού, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μνήμη Μιχάλη Χατζηπέρου». Μια εκδήλωση μνήμης για τον Μιχάλη Χατζηπέρο και τους Βουρλιώτες πρόσφυγες στον Πόρο.  Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Poros Arts Festival, τη διοργάνωση του οποίου, μαζί με τον Δήμο Πόρου, έχει αναλάβει φέτος η Καθετή. Σε όλες τις εκδηλώσεις του φετινού Poros Arts Festival θα συγκεντρώνονται χρήματα  για τη στήριξη της εννιάχρονης  Βαλέριας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη μνήμη του βετεράνου πρόσφυγα στον Πόρο Μιχάλη Χατζηπέρου, που έφυγε πρόσφατα πλήρης ημερών και υπήρξε δραστήριο και δημιουργικό μέλος της κοινωνίας μας. Στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τιμητική ονοματοδοσία δρόμου του Συνοικισμού με το όνομα του εκλιπόντα.  Παράλληλα, θα προβληθεί και πρόσφατο βίντεο ντοκιμαντέρ της Ένωσης Βουρλιωτών, στο οποίο δίνει συνέντευξη ο αείμνηστος Μιχάλης Χατζηπέρος, εκθειάζοντας τον φιλόξενο Πόρο και τους σκληρούς αγώνες του για να ορθοποδήσει στη νέα του πατρίδα. επίσης, θα παρουσιαστεί και το βιβλίο «Ένα αηδόνι την αυγή», γραμμένο από απόγονο Ποριώτισσας πρόσφυγα από τη Σμύρνη, που έζησε και εκθειάζει τη ζωή της στον Πόρο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρόεδρος Βουρλιωτών Μ. Ασίας Φώτης Καραλής και ο διευθυντής της Χατζοπουλείου Βιβλιοθήκης Γιάννης Μανιάτης. Στην ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου, η μαθήτρια Λυκείου Αντριάνα Μπερή. Παράλληλα, το τοπικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής Σύντονον, με τη Μαρία Μαρουλάκη στο τραγούδι, θα παρουσιάσει μικρασιάτικα τραγούδια.

Η Καθετή ενδιαφέρεται για την τοπική ιστορία και την έχει ερευνήσει μέσα από το Εργαστήρι της θεατρικής καταγραφής Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων. Το εργαστήρι είχε οδηγήσει στη θεατρική παράσταση «Πέρασμα», όπου η Μαρία Μαρουλάκη ερμήνευσε έναν μονόλογο του Μιχάλη Χατζηπέρου.

Χορηγός Επικοινωνίας του Poros Arts Festival, ΕΡΤ.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

 

Χορηγοί 

 

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές

Υποστηρικτές / Χορηγοί: