Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Ευεξια | Πολιτισμoς

Από τα κύματα της Τασμανίας στις ακτές του Πόρου

10 Οκτωβρίου 23
Cine Diana, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link
10 Οκτωβρίου, 2023 | 8:00 μμ - 10:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Ευεξια | Πολιτισμoς

Από τα κύματα της Τασμανίας στις ακτές του Πόρου

10 Οκτωβρίου 23

Δύο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τις ιχθυοκαλλιέργειες και συζήτηση με το ζευγάρι δημιουργών από την Τασμανία

Στις 10 Οκτωβρίου, στις 8:00 μμ, στον θερινό κινηματογράφο Cine Diana, σας προσκαλούμε όλους και όλες στην προβολή των δύο πρωτοποριακών ντοκιμαντέρ «The Heart of the Island» και «Toxic Tsunami», τα οποία εμβαθύνουν στις βαθιές περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των ιχθυοκαλλιεργειών. Στην προβολή θα είναι μαζί μας ο Mike Sampey και η Kirsten Bacon της Leave our Waters Collective, δημιουργοί των ντοκιμαντέρ, για να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας. Ο Mike και η Kirsten έχουν έρθει από την Τασμανία για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ, που θα ρίχνει φως στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ιχθυοκαλλιεργειών εδώ, στον Πόρο. Οι δύο ταινίες θα είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους. Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους και όλες εκεί!

Τα ντοκιμαντέρ «Toxic Tsunami» και «The Heart of the Island» αποκαλύπτουν τις βλαβερές συνέπειες των ιχθυοκαλλιεργειών στην Τασμανία. Η πιο πρόσφατη ταινία τους, «The Heart of the Island», συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχημένη έκβαση του αγώνα που έδωσε το νησί Flinders για να κρατήσει τις ιχθυοκαλλιέργειες μακριά από την παρθένα περιοχή του. Με όπλο τις κάμερες, ο Sampey και η Bacon αποκαλύπτουν την κρυφή αλήθεια για τις ιχθυοκαλλιέργειες και τις επιπτώσεις τους στις τοπικές κοινωνίες. Ανταλλάσσοντας τις κοινές εμπειρίες μας, αλληλοεμπνεόμαστε από τις στρατηγικές, την αντοχή και την αφοσίωση στον σκοπό μας.

Στην Καθετή, είμαστε αφοσιωμένες/-οι στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και της βιοποικιλότητας του νησιού μας και αυτό το ντοκιμαντέρ θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στην αποστολή μας να προστατεύσουμε τις θάλασσές μας. Καθώς ο Πόρος απειλείται από τα σχέδια για ΠΟΑΥ, η Καθετή υποστηρίζει την κοινή προσπάθεια του τόπου μας για ενδελεχή έρευνα και εκπαιδευτικές δράσεις σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών. Την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (8 Ιουνίου) 2023, προβάλαμε το ντοκιμαντέρ του Francesco De Augustinis «Saving Poros», στο πλαίσιο της πολύπλευρης επικοινωνιακής μας εκστρατείας. Στο κανάλι μας στο YouTube μπορείτε να παρακολουθήσετε υποτιτλισμένα ντοκιμαντέρ για τις ιχθυοκαλλιέργειες από διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ στον ιστότοπο της Καθετής μπορείτε να βρείτε «Πληροφορίες για τις ιχθυοκαλλιέργειες» που αφορούν την Ελλάδα και άλλα παρόμοια μέρη παγκοσμίως.

Κατηγορίες