Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
eat4change 2023
Δραστηριoτητες | Ευεξια

Εργαστήρι εκπαίδευσης εκπαιδευτών/-ριών

24 Απριλίου 23
Τοποθεσία:

Γαλατάς

Ημερομηνία:

24-28 Απριλίου 2023

Δραστηριoτητες | Ευεξια

Εργαστήρι εκπαίδευσης εκπαιδευτών/-ριών

24 Απριλίου 23

Το Eat4Change στον Γαλατά

Οι συνήθειες που σχετίζονται με τη διατροφή μας και ο τρόπος με τον οποίο μεταχειριζόμαστε το περιβάλλον μας παίζουν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην υγεία μας αλλά και στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Για τον λόγο αυτό, μια ομάδα νέων Ευρωπαίων, μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, επισκέπτεται τον Γαλατά μεταξύ 24 και 28 Απριλίου 2023, για το εργαστήρι εκπαίδευσης εκπαιδευτών/-ριών Eat4Change. Η ομάδα νέων, μαζί με τους αρχηγούς τους, θα μείνουν στο φιλικό προς το περιβάλλον Odyssey Eco Farm glamping. Η Καθετή υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά σε αυτό το εργαστήρι, καλωσορίζοντας την ομάδα του Eat4Change στον Γαλατά.

Το Eat4Change είναι ένα αναπτυσσόμενο διεθνές δίκτυο εργαζομένων για νέους/-ες που ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος, την ενδυνάμωση της νεολαίας και την ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Πέρυσι το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε σε δύο διαφορετικές χώρες, τη Φινλανδία και την Πορτογαλία. Αυτήν τη φορά ήρθε η σειρά του Γαλατά να φιλοξενήσει αυτό το σημαντικό εργαστήρι. Η Καθετή είναι ένας οργανισμός που νοιάζεται για το περιβάλλον και τον αειφόρο τουρισμό και αναγνωρίζει τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Για αυτόν τον λόγο, συμμετέχουμε με χαρά σε αυτήν την εκπαίδευση. Ένα από τα μέλη της ομάδας μας, ο Τάσος Ρόδης, θα συμμετάσχει στην εκπαίδευση, μαθαίνοντας περισσότερα για τη βιώσιμη διατροφή και την κινητοποίηση των νέων. Μια δεξιότητα που θα μπορέσει να εφαρμόσει στη δουλειά του με την Καθετή, αφού σκοπός μας είναι να κερδίσουμε γνώσεις και εμπειρία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά έργα και εκδηλώσεις στην περιοχή μας. Επιπλέον, η Καθετή θα προσφέρει στην ομάδα και τους/τις εκπαιδευτές/-ριές τους το παιχνίδι «Σοκάκια», δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομορφιά της Σφαιρίας μέσα από ένα περιπετειώδες και διασκεδαστικό παιχνίδι.

Η Καθετή συμμετέχει ενεργά στο εργαστήρι ως μέρος του οράματός της να προωθήσει την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας, με σεβασμό στους ανθρώπους, τον πολιτισμό και το περιβάλλον του τόπου. Αυτό το όραμα μπορεί να επιτευχθεί μέσα από συνεχή προσπάθεια και συνεργασίες όπως η πρωτοβουλία Ec(h)o και το Project Resound. Στο παρελθόν, η Καθετή συμμετείχε και σε έργα σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη, όπως το INCIRCLE και το Smart Villages (έξυπνα χωριά). Η Καθετή στήριξε και πέρυσι το πρόγραμμα eat4change του WWF, όταν μια ομάδα νεαρών από την Ελλάδα επισκέφτηκε τον Γαλατά.

Κατηγορίες