Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Δραστηριoτητες | Ευεξια

Φτιάχνουμε στολίδια και περπατάμε μαζί

5 Δεκεμβρίου 23
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, 4:30 μμ

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 10:15 πμ

 

Είσοδος ελεύθερη

Δραστηριoτητες | Ευεξια

Φτιάχνουμε στολίδια και περπατάμε μαζί

5 Δεκεμβρίου 23

Τα Χριστούγεννα και η μαγεία τους είναι αφιερωμένα στα παιδιά, αλλά και για όσους και όσες αισθάνονται παιδιά. Αυτά τα Χριστούγεννα, η Καθετή ανοίγει τις πόρτες της για πρώτη φορά στα παιδιά και τους γονείς τους για να γιορτάσουμε μαζί. Ύστερα από πρωτοβουλία της πεζοπορικής ομάδας «Όλοι μαζί περπατάμε..», καλούμε παιδιά και γονείς για να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα οικολογικά στολίδια και να τραγουδήσουμε χριστουγεννιάτικά τραγούδια. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Καθετή την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 4:30 μμ. Πέντε μέρες μετά, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, περπατάμε στο πευκόφυτο δάσος της Καλαυρίας και στολίζουμε ένα δέντρο με τα οικολογικά μας στολίδια, για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού. Το σημείο συνάντησης είναι το δυτικό λιμάνι του Πόρου (αποβάθρα των ferry boat), με ώρα συνάντησης τις 10:15 πμ, ώστε να μεταβούμε στο σημείο της Καλαυρίας όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία.

Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα οικολογικά στολίδια

Αυτές τις γιορτές μαζεύουμε τα μικρά ξωτικά στον χώρο της Καθετής και με τη βοήθεια της Μάρας Δημοπούλου και της Πέννυ Σταύρου δημιουργούμε μαγικά χριστουγεννιάτικα στολίδια από οικολογικά υλικά. Φέτος τα Χριστούγεννα, τα ξύλα, τα πορτοκάλια, τα χαρτόνια και τα κουκουνάρια παίρνουν νέα μορφή με λίγη χρυσόσκονη από τα μαγικά χέρια των παιδιών. Με σεβασμό στο περιβάλλον και πολλή φαντασία, μετατρέπουμε τα υλικά της φύσης σε καλικάντζαρους, χριστουγεννιάτικα δέντρα, αστέρια και ό,τι άλλο στολίδι προκύψει μέσα από τη δημιουργική φαντασία των παιδιών.

Περπατάμε μαζί στο βουνό

Ο χριστουγεννιάτικος εορτασμός έχει και συνέχεια, αλλά αυτή τη φορά κοντά στην όμορφη φύση του νησιού μας. Με τη βοήθεια και τον σχεδιασμό της πεζοπορικής ομάδας «Όλοι μαζί περπατάμε..», θα περπατήσουμε σε ένα από τα μονοπάτια της πευκόφυτης Καλαυρίας. Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Βουνού, γιορτάζουμε περπατώντας στο μονοπάτι των «Νεράιδων και των Ξωτικών». Πεζοπορώντας  σε μια εύκολη διαδρομή 3-4 χιλιομέτρων, θα στολίσουμε ένα δένδρο με τα οικολογικά στολίδια που θα έχουμε φτιάξει, θα τραγουδήσουμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θα γιορτάσουμε μαζί το βουνό και την φύση. Ευγενικά θα σας παρακαλέσουμε να έρθετε με τα δικά σας οχήματα, ώστε να έχουμε και αρκετές θέσεις για τη μεταφορά μας στο σημείο της Καλαυρίας όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία.

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια που μας προσέφεραν τη Μάρα Δημοπούλου (Παιδαγωγός στο ΚΔΑΠ Πόρου) και την Πέννυ Σταύρου (Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γαλατά).

Θέλουμε ακόμα να ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία και την βοήθεια στον σχεδιασμό τα μέλη του συλλόγου «Όλοι μαζί περπατάμε..». Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κωνσταντίνα Βλάχου, την Γεωργία Παπαχρήστου, την Κατερίνα Ρεΐζη, τον Αντώνη Πάνου και τον Νίκο Χατζηπέρο.

 

Η Καθετή με αυτή και με πολλές άλλες δράσεις της, όπως το «Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών», την περσινή Γιορτή για τα παιδιά, την παιδική παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων» και την παρουσίαση του βιβλίου «Τελικά μιλάνε τα βιβλία;», σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, επιδιώκει να υποστηρίξει και να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών.

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους και σε όλες!

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-η εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες