Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Επιχειρηματικoτητα

Σεμινάριο «Επιχειρείν»

22 Ιανουαρίου 23
Διαδικτυακά
Event website

Organized by Καθετή

Τοποθεσία:

σεσΔιαδικτυακά

Ημερομηνία:

22 & 29 Ιανουαρίου 2023

Ώρα:

17:00 – 19:00.

Εγγραφή

 

Μέλη Καθετής: 20 ευρώ

Μη μέλη : 30 ευρώ

Συμμετοχή και στα τρία σεμινάρια του κύκλου: 60 ευρώ

Για την εγγραφή σας στείλτε email στο info@katheti.gr

Επιχειρηματικoτητα

Σεμινάριο «Επιχειρείν»

22 Ιανουαρίου 23

Η Καθετή διοργανώνει ένα διήμερο διαδικτυακό σεμινάριο για τους/τις επιχειρηματίες της περιοχής μας με εισηγήτρια την Άντζελα Μακρή Δεκούλου. Το σεμινάριο «Επιχειρείν» παρέχει την απαιτούμενη γνώση για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης, καθώς και την βελτίωση απόδοσης μιας ήδη υπάρχουσας. Θα πραγματοποιηθεί στις 22 & 29 Ιανουαρίου 2023 και θα διαρκέσει από τις 17:00 ως 19:00. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ για τα μέλη της Καθετής και εγγραφές ως τις 8 Ιανουαρίου. Για μη μέλη και εγγραφές μετά τις 8 Ιανουαρίου το κόστος είναι 30 ευρώ.

 

Η παρούσα κατάσταση

Σύμφωνα με την έκθεση SAFE της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), μέσα στο 2020, μόλις οι μισές εγχώριες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (0-249 εργαζόμενοι), απευθύνθηκαν στο τραπεζικό σύστημα για να χρηματοδοτηθούν και μόλις το 30% κατάφερε να εγκριθεί το δάνειο τους. Δηλαδή συνολικά, μόλις το 15% χρηματοδοτήθηκε από το τραπεζικό σύστημα . Ανάμεσα στις βασικές αιτίες απόρριψης των αιτήσεων ήταν η μη εκπλήρωση των κλασσικών τραπεζικών κριτηρίων και η απουσία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου και σχεδίου. Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση «Χρηματοοικονομική Διαχείριση ΜΜΕ: Οικονομική Παιδεία και Μικρή Επιχείρηση» της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας), ευθύνη για το σημερινό επίπεδο αποτελεσματικότητας των ΜΜΕ φέρει, μεταξύ άλλων, και η χαμηλού επιπέδου χρηματοοικονομική παιδεία των επιχειρηματιών, η οποία ορθώνει τείχη απέναντι στην καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό, αλλά και την ανταγωνιστικότητα.

 

Το σεμινάριο

Το σεμινάριο «Επιχειρείν» απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες, καθώς και σε όσους επιθυμούν να «επιχειρήσουν» μελλοντικά. Μεταξύ άλλων, θα διδαχθούμε την βασική οικονομική σκέψη για τη δημιουργία, την αξιολόγηση, την λειτουργία, την βελτίωση ή και την αλλαγή σκοπού μίας επιχείρησης. Οι όροι: Σταθερά και μεταβλητά έξοδα, Νεκρό σημείο επιχείρησης, Οι 5 δυνάμεις, Ανάλυση S.W.O.T., Επιχειρηματικό Σχέδιο (Business Plan), Προϋπολογισμός, Απολογισμός, αποτελούν απαραίτητη γνώση για όλους τους επιχειρηματίες. Επιπλέον, η πρακτική άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, θα δώσει την απαιτούμενη ικανότητα σε όλους να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και οργανωμένα. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δώσει τη γνώση στους ενδιαφερόμενους, να αξιολογήσουν και να δημιουργήσουν μία επιχείρηση, να συντάξουν την επιτυχημένη στοχοθέτηση των επιχειρήσεων τους, να μειώσουν τον κίνδυνο λειτουργίας αυτών, να αυξήσουν την πιθανότητα χρηματοδότησης και την βελτίωση της απόδοσης τους.

 

Η εισηγήτρια

Η Άντζελα Μακρή Δεκούλου έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΑΤΕΙ Πειραιά, Οικονομική Επιστήμη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει κάνει εξειδίκευση στην Αξιολόγηση Επενδύσεων και Χρηματοοικονομική Διοίκηση στο Ε.Κ.Π.Α. Πιστεύει στην Δια Βίου Μάθηση και, όταν ήρθε για μόνιμη διαμονή στον Πόρο, θεώρησε απαραίτητη τη γνώση πάνω στην Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, γνώση την οποία έλαβε μέσω της παρακολούθησης του ομώνυμου προγράμματος επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το 1983 προσλήφθηκε στην Εμπορική Τράπεζα, όπου σύντομα ανελίχθηκε σε Διευθυντικό Στέλεχος και αποτέλεσε μέλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων της Τράπεζας ως εισηγήτρια. Σήμερα διδάσκει Διοίκηση επιχειρήσεων, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοίκηση Ολικής Ποιότητας σε Ιδιωτική Σχολή με έδρα την Αθήνα.

Η Καθετή υποστηρίζει τους/τις επιχειρηματίες της περιοχής μας και όσους επιδιώκουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Πρόθεσή της είναι να συμβάλει στη διάδοση της γνώσης που διευκολύνει την ευημερία και την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έχει υιοθετήσει μια πολύπλευρη προσέγγιση. Στο παρελθόν έχει διοργανώσει σεμινάρια Ήπιων Δεξιοτήτων, Δεξιοτήτων Παρουσίασης και Δημόσιου Λόγου, Ψηφιακού Μάρκετινγκ και Στρατηγικής Σταδιοδρομίας. Επίσης, παρέχει υπηρεσίες Coaching με συνεδρίες Business και Life Coaching και συμβουλευτικής για άτομα σε αναζήτηση εργασίας.

 

Κύκλος σεμιναρίων «Επιχειρείν»

Επόμενα σεμινάρια:

19.03.2023

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

30.04.2023

Λειτουργίες του Management, Υγιεινή και ασφάλεια στις επιχειρήσεις

28.05.2023

Εισαγωγή στη λογιστική

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες