Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Επιχειρηματικoτητα | Ευεξια

Coaching στην Καθετή

3 Φεβρουαρίου 20
Διαδικτυακά
3 Φεβρουαρίου, 2020 | 12:00 μμ - 6:00 μμ

Φεβρουάριος 2020 – Φεβρουάριος 2023

Κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού

Δωρεάν για τα μέλη της Καθετής
Ετήσια συνδρομή:
€20 για ενήλικες
€10 για ανέργους και παιδιά.

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Επιχειρηματικoτητα | Ευεξια

Coaching στην Καθετή

3 Φεβρουαρίου 20
Από τον Φεβρουάριο του 2020, η Καθετή, μέσω της coach Φαίης Ορφανίδου, προσφέρει συνεδρίες Business και Life Coaching στην Καθετή και απευθύνεται σε κατοίκους της περιοχής. Οι συνεδρίες coaching εντάσσονται στο πρόγραμμα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης «Ζωή & Καριέρα», που περιλαμβάνει επίσης Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Μέντορινγκ. To coaching είναι η συνεργασία μεταξύ coach και coachee σε μια δημιουργική διαδικασία που προκαλεί σκέψη και εμπνέει τον/την coachee να μεγιστοποιήσει το προσωπικό και επαγγελματικό του/της δυναμικό. Στο coaching ο/η coach υποστηρίζει τον/την coachee ώστε να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που θέλει και ονειρεύεται στη ζωή του/της, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. To coaching δεν είναι ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική, εκπαίδευση ή mentoring γιατί είναι εστιασμένο στο σήμερα-αύριο και στη λύση, χωρίς καθοδήγηση. Μόνος/-η υπεύθυνος/-η για την επίτευξη των στόχων είναι ο/η coachee. Αρκετά από μας όμως. Ας ακούσουμε τις μαρτυρίες ανθρώπων από την περιοχή και αλλού που έχουν ήδη αρχίσει να πετυχαίνουν τους στόχους τους μέσω του Coaching στην Καθετή, με τη Φαίη Ορφανίδου. «Είναι στιγμές που θες να πάρεις μια απόφαση και για κάποιο λόγο δεν κινείσαι προς την κατεύθυνση που θα σε οδηγούσε να την πάρεις. Για πέντε χρόνια σκεφτόμουν να συνεχίσω τις σπουδές μου, μετά το πρώτο πτυχίο αλλά δεν το έπαιρνα απόφαση. Σε αυτήν τη διαδρομή επέλεξα να με υποστηρίξει η Φαίη Ορφανίδου ως coach. Λειτούργησε σαν την εσωτερική φωνή μου, χωρίς όμως την κριτική που ασκούσα ακόμα και εγώ η ίδια προς τον εαυτό μου. Αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα που μου έθετε, τα οποία αφορούσαν άμεσα το στόχο που είχα θέσει, ο δρόμος που είχα επιλέξει γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρος. Η κατανόηση, ο σεβασμός και η ενθάρρυνση της ήταν στοιχεία που με τροφοδότησαν και τελικά έκανα αίτηση στο μεταπτυχιακό που ήθελα.

Η αίτηση έγινε δεκτή και σε πέντε μήνες θα ξεκινήσω μια νέα διαδρομή». Γ.Μ.


«Πριν λίγο καιρό βρισκόμουν σε μια περίοδο που έπρεπε να πάρω σοβαρές αποφάσεις για  πολλές και πολύ μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου (μετανάστευση).

Κι ενώ τις αποφάσεις τις πήρα σχετικά γρήγορα, μου ήταν πολύ δύσκολο να κάνω όλα τα βήματα που χρειαζόταν για να προχωρήσω όντως σε αυτό το βήμα.

Η Φαίη με βοήθησε να βάλω σε μια σειρά όλα όσα έπρεπε να κάνω και να είμαι συνεπής στο να τα πετυχαίνω βήμα βήμα. Πλέον έχουν μπει όλα σε σειρά και σε λίγους μήνες φεύγω. Αυτό που θα μου μείνει όμως από το coaching -πέρα φυσικά απ’ το ότι κατάφερα να κάνω τα βήματα που με άγχωναν και δεν ήξερα από που να αρχίσω-  είναι το πόσα πράγματα έμαθα για τον εαυτό μου, για τις συνήθειες που έχω και επηρεάζουν πολλές στιγμές της ζωής μου και κυρίως το ότι μπορώ να αλλάξω όσες συνήθειες με πάνε πίσω. Επίσης ήταν πολύ ανακουφιστικό και βοηθητικό για μένα το ότι η Φαίη λειτουργούσε πάντα σαν στήριγμα και μοχλός ώθησης, αλλά όχι πίεσης. Το αν θα «πετάξω» καθώς και το πότε ήταν δική μου ευθύνη, αλλά ένιωθα πραγματικά ότι μου έδινε όλα τα εργαλεία και την αμέριστη προσοχή, συμπαράσταση και βοήθεια για να βρω τον τρόπο που θα ανοίξω τα φτερά μου και να κάνω τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις σιγά σιγά και σε ασφαλές περιβάλλον». Α.Π.
«Η ώρα ξεκινάει με την υπενθύμιση απαράβατων κανόνων: θα τηρηθεί εμπιστευτικότητα, δεν θα με κρίνει, εγώ είμαι υπεύθυνη, η coach είναι εδώ για να με στηρίξει. Απαιτείται συνέπεια και δέσμευση, και από τις δυο μας. Και αυτό μου προκαλεί μάλλον χαμόγελο αμηχανίας -γιατί με παιδεύει. Μπορώ να σκεφτώ πως για τον καθένα είναι μια ξεχωριστή, διαφορετική εμπειρία. Και κάθε κύκλος coaching ανάμεσα σε coach και coachee ένα “μοναδικό έργο”. Πώς το βίωσα εγώ;

Μου άνοιξε πόρτες -προς τα μέσα. Με βοήθησε να ξεδιαλύνω κάποια “κουβάρια” σκέψεων και επιθυμιών, να καταλάβω καλύτερα και να μπορώ να πω με σιγουριά τι θέλω.

Ή πάλι να μπορώ να πω ότι “Αυτό δεν θέλω να το αποφασίσω ακόμα”. Με έβαλε στη διαδικασία να βρω εργαλεία και τρόπους για να πάω ένα βήμα πιο πέρα. Αρκετές φορές με δυσκόλεψε: όταν δεν ήθελα να δεσμευτώ σε έναν στόχο, όταν έπρεπε να συνειδητοποιήσω και να παραδεχτώ ότι ο τρόπος που σκέφτομαι με περιορίζει. Με άφηνε όμως πάντα στο τέλος της ώρας -με κάποιο περίεργο τρόπο- με χαμόγελο, ενέργεια, τροφή για σκέψη μέχρι την επόμενη φορά και λίγη παραπάνω σιγουριά και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου». Μ.Φ.
«Ένα παιχνίδι στρατηγικής και γνώσεων (coaching). Δύο παίχτες. Ένας μαγικός καθρέφτης (coach) και ο εαυτός μου (coachee). Οι κανόνες απλοί. Κοιτάς την ψυχή σου στον μαγικό καθρέφτη και βλέπεις τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου. Δεν θα σε κρίνει κανένας απολύτως. Εξάλλου πώς είναι δυνατόν να σε κρίνει ένας καθρέφτης;;; Σε καμία περίπτωση δεν θα έρθεις σε δύσκολη θέση. Ο καθρέφτης, καθώς μαγικός, σου κάνει ερωτήσεις και εσύ απαντάς χωρίς να σκέφτεσαι αν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση. Δεν υπάρχει. Ένα παιχνίδι λοιπόν… μία ώρα την εβδομάδα… Ένας νικητής και πάντα ο ίδιος. Εγώ! Το κατανοείς και τo εκμεταλλεύεσαι ανάλογα. Κάνεις τα δύσκολα, εύκολα. Πώς; Απλό!

Ο μαγικός καθρέφτης είναι εκεί και σε περιμένει κάθε εβδομάδα να σε βοηθήσει να κρατήσεις τα δυνατά σου σημεία, και ίσως να τα κάνεις ακόμα πιο δυνατά, και ό,τι δεν σου αρέσει να το διορθώσεις ή να το πετάξεις!!» Κ.Χ.


«Οι απαντήσεις είναι μέσα σου. Εσύ, μόνο εσύ, μπορείς να λύσεις το πρόβλημα. Εσύ και μόνο εσύ είσαι η λύση. Η γνώση όλη πηγάζει από σένα. Με τις σωστές ερωτήσεις και τον επαγγελματισμό της coach, φτάνεις πάντα στο τέλος να χαμογελάς νικητήρια, καθώς ταυτόχρονα αντιλαμβάνεσαι ότι την απάντηση σε όλα σου τα προβλήματα, τα άγχη και τις αδυναμίες την έχεις εσύ!» Μ.Δ.
«Ξεκίνησα το coaching, εντελώς διστακτικά, σε μια φάση της ζωής μου που δεν ήξερα να διαχειριστώ αρκετές πτυχές της. Στην αρχή, ήταν όλα μπερδεμένα στο μυαλό μου, αλλά σταδιακά καθάριζε το τοπίο. Στις πρώτες κιόλας συνεδρίες, άρχισα να θέτω στόχους κι ας αμφισβητούσα τον εαυτό μου. Έπειτα, άρχισα να τους πραγματοποιώ κ αυτό με έκανε να νιώθω πιο δυνατή. Σιγά σιγά, έμπαιναν όλα σε μια τάξη, χωρίς καν να το καταλάβω. Έμαθα να πιστεύω στον εαυτό μου και να νιώθω σίγουρη. Να βάζω πρόγραμμα σε όλα όσα θέλω να πετύχω, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο και να τα πραγματοποιώ.

Πλέον, νιώθω ότι έχω όλα τα εφόδια να κάνω οτιδήποτε θελήσω.

Το coaching με έμαθε να κάνω την αυτοκριτική μου, να ακούω τον εαυτό μου και να κατανοώ τι πραγματικά θέλω. Θα έλεγα πως το coaching είναι σαν να μαθαίνεις να περπατάς στη ζωή, και αν ξέρεις να περπατάς, νιώθεις και σίγουρος να τρέξεις εκεί που χρειάζεται. Αν ποτέ ξεχάσω να περπατάω, πλέον ξέρω πού πρέπει να πάω για μαθήματα…

Ελπίζω να καταφέρεις να κάνεις κι άλλα άτομα να νιώθουν όπως εγώ!» Σ.Λ.


«Το coaching τελειώνει με εμένα να έχω λίγο πιο ξεκάθαρα τα όρια των αντοχών μου και να προσπαθώ να τα ισορροπήσω με τις επιθυμίες μου. Να συνεχίζω τον αγώνα μου για τη μείωση των καταπιέσεων που αφήνω τον εαυτό μου να δέχεται και να σκέφτομαι πώς θα βελτιωθώ σε αυτό κι άλλο. Να είμαι εντάξει με το γεγονός ότι αυτός ο αγώνας δεν τελειώνει εύκολα ή μπορεί και να μην τελειώσει ποτέ. Να αναλογίζομαι το πού έχω φτάσει από τη στιγμή που ξεκίνησα πριν κάποια χρόνια. Να έχω βρει στρατηγικές που με βοηθούν σε αυτό τον αγώνα αλλά και στην καθημερινή μου ζωή. Με βρίσκει με λίγο λιγότερο άγχος για αυτά που είναι πιθανό να έρθουν, για αυτά που ίσως κληθώ να αντιμετωπίσω καθώς και για αυτά που μπορεί να αναγκαστώ να αφήσω στην άκρη, να αποδεχτώ και να μην προσπαθήσω να αλλάξω». Κ.Ν.
Coaching στην Καθετή Επικοινωνήστε με την Καθετή στα info@katheti.gr και 2298043825 για να πάρετε κι εσείς την υποστήριξη που χρειάζεστε έτσι ώστε να πετύχετε τους στόχους σας!

Κατηγορίες