Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
alternative poros arts festival
Δραστηριoτητες | Πολιτισμoς

Εναλλακτικό Poros Arts Festival

7 Μαΐου 23
Τοποθεσία:

Κτίριο Συγγρού

7 Μαΐου, 2023 | 6:00 μμ - 7:00 μμ
Ημερομηνία:

7 Μαΐου 2023

Ώρα:

6μμ

Συμμετοχή:

Ανοιχτή

Δραστηριoτητες | Πολιτισμoς

Εναλλακτικό Poros Arts Festival

7 Μαΐου 23

Πρόσκληση σε ανοιχτή συνάντηση

Η Καθετή προσκαλεί όλους/-ες εσάς που θα θέλατε να συμμετέχετε ενεργά ώστε να υλοποιηθεί το φετινό Εναλλακτικό Poros Arts Festival στην ανοιχτή συνάντηση που θα γίνει την Κυριακή 7 Μαΐου στις 6 μμ στο κτίριο Συγγρού.

Το Poros Arts Festival είναι ένα πολιτιστικό φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο, στο οποίο συμμετοχή και παρουσία έχουν όλες οι τέχνες. Στόχος του είναι να γίνει ο Πόρος πολιτιστικό σημείο αναφοράς για τον Αργοσαρωνικό και να μυηθεί η νέα γενιά του Πόρου στην τέχνη και τον πολιτισμό. Ταυτόχρονα, προβάλλει τους αξιόλογους ντόπιους καλλιτέχνες, αλλά και γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Τέλος, το κοινό γνωρίζει τις όμορφες γειτονιές του νησιού που φιλοξενούν τα πολιτιστικά δρώμενα, γοητεύεται και ταξιδεύει σε μια γιορτή πολιτισμού.

Η ιστορία

Το 1o Poros Arts Festival, με σύνθημα “Ένα νησί, μία γιορτή!” ξεκίνησε το 2014 από τον Σύλλογο Πολιτών & Καταναλωτών με αρωγό τον Δήμο Πόρου. Αρχικά βασίστηκε αποκλειστικά στον εθελοντισμό των δημοτών, στο κέφι των διοργανωτών και των καλλιτεχνών και στην πίστη των επιχειρηματιών και χορηγών. Από το 2015 και ύστερα συνδιοργανωτής του φεστιβάλ έγινε ο Δήμος Πόρου .

Τα χρόνια της πανδημίας, το Poros Arts Festival περιορίστηκε σε πολύ λίγες, μεγάλες εκδηλώσεις (συναυλίες κυρίως), που διοργάνωνε ο Δήμος, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Το 2023, ο Δήμος εμπιστεύτηκε στην Καθετή τη διοργάνωση ενός μέρους του φεστιβάλ, το οποίο ονομάζουμε «Εναλλακτικό Poros Arts Festival».

Έτσι αυτό το καλοκαίρι, η Καθετή, ο Δήμος Πόρου και η εθελοντική ομάδα δημοτών/-ριών Πόρου, μέσα σε ένα πνεύμα συνεργασίας, θα αναβιώσουμε το φεστιβάλ του τόπου μας με μια ποικιλία από πολιτιστικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις του Εναλλακτικού Poros Arts Festival 2023

Το φετινό Εναλλακτικό Poros Arts Festival θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει εύρος τεχνών:

  • Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ
  • Συναυλίες
  • Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες
  • Εκθέσεις φωτογραφίας και μικτών τεχνών
  • Χορευτικές βραδιές
  • Φεστιβάλ τεχνών δρόμου (street art),

Το Εναλλακτικό Poros Arts Festival στοχεύει:

  • να προσφέρει έναν χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης στους/στις καλλιτέχνες/-ιδες της περιοχής
  • να εμπλουτίσει την καλλιτεχνική και πολιτιστική ζωή του τόπου με έξωθεν καλλιτεχνικές προτάσεις.
  • να συμβάλει στην ανάπτυξη και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στην περιοχή.

Η Καθετή στο παρελθόν έχει διοργανώσει εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, θεατρικά εργαστήρια και σεμινάρια, εργαστήρια ζωγραφικής, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεις για τα παιδιά. Κάποιες από τις δράσεις των τελευταίων ετών είναι αυτά που πετύχαμε το 2021 και το 2022, και μας δίνουν την εμπειρία και την ώθηση να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τη φετινή χρονιά.

Σας περιμένουμε όλους και όλες να συζητήσουμε και να οραματιστούμε αυτό το καλοκαίρι!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες