Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Χατζοπούλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Πόρου
Πολιτισμoς

Poros Arts Festival – Παρουσίαση ποριώτικου βιβλίου

5 Αυγούστου 23
Syggrou municipal building, POROS, Attiki, 18020
5 Αυγούστου, 2023 | 9:00 μμ - 10:30 μμ

Είσοδος: ελεύθερη

Πληροφορίες: +302298043825, info@katheti.gr

Πολιτισμoς

Poros Arts Festival – Παρουσίαση ποριώτικου βιβλίου

5 Αυγούστου 23

Ο Πόρος έχει εμπνεύσει μεγάλους συγγραφείς, όπως ο Γιώργος Σεφέρης και ο Χένρι Μίλερ. Ωστόσο, έχει κι αυτός τη δική του συγγραφική παράδοση. Παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, στο νησί υπήρξε μεγάλη συγγραφική άνθιση, η οποία μας χάρισε βιβλία ποικίλων ενδιαφερόντων από ντόπιους συγγραφείς, αλλά και από φίλους/-ες και λάτρεις της περιοχής. Το Σάββατο 5 Αυγούστου στις 9:00 μμ, στο ανοιχτό θέατρο Συγγρού, η Χατζοπούλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει την ποριώτικη συγγραφική δραστηριότητα για την περίοδο 2020-2023.

Η παρουσίαση θα είναι συνοπτική με εικόνες, σχολιασμό του περιεχομένου και σύντομη παρέμβαση του κάθε συγγραφέα. Η επιμέλεια της εκδήλωσης ανήκει στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Γιάννης Μανιάτης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Poros Arts Festival, τη μερική διοργάνωση του οποίου για φέτος έχει αναθέσει ο Δήμος Πόρου στην Καθετή.

Η Καθετή αγαπά τη λογοτεχνία και μέσα από το έργο της φροντίζει για τη διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Μέσα από τον ιστότοπό της αναδεικνύει την τοπική συγγραφική και γενικά πολιτιστική παραγωγή. Στο ίδιο πλαίσιο, διοργάνωσε παρουσιάσεις του παιδικού βιβλίου «Τελικά μιλάνε τα βιβλία;» από τη συγγραφέα Ελένη Πεταλά. Η Καθετή ευρύτερα ασχολείται με την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας. Έχει μάλιστα διοργανώσει το εργαστήρι «Θεατρική καταγραφή Πόρου, Τροιζηνίας και Μεθάνων», που οδήγησε στην παράσταση «Πέρασμα» το καλοκαίρι του 2021.

Σε όλες τις εκδηλώσεις του φετινού Poros Arts Festival συγκεντρώνονται χρήματα για τη στήριξη της μικρής Βαλέριας.

Χορηγός Επικοινωνίας του Poros Arts Festival ΕΡΤ.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής.

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές