Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events

Poros Arts Festival – Έκθεση μικτών εικαστικών τεχνών “Μεταμορφώσεις”

3 Σεπτεμβρίου 23
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link

3-13 Σεπτεμβρίου | 7:00-11:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Καθετή: +302298043825, info@katheti.gr

Poros Arts Festival – Έκθεση μικτών εικαστικών τεχνών “Μεταμορφώσεις”

3 Σεπτεμβρίου 23

Σε ένα καλοκαίρι γεμάτο πολιτιστικές εκδηλώσεις, το φετινό Poros Arts Festival ολοκληρώνεται με μια όμορφη συνάντηση φίλων που τους ενώνει η τέχνη. Ο Γιώργος Γκέλης (ζωγραφική, αγιογραφία), η Ελένη Παιδιαδιτάκη (φωτογραφία), ο Νίκος Παύλου (φωτογραφία) και η Αθανασία Τσουκαλά (κεραμική) μάς παρουσιάζουν την έκθεση μικτών εικαστικών τεχνών «Μεταμορφώσεις». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο της Καθετής στην Πούντα από τις 3 έως τις 13 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά μεταξύ 7 και 11 μ.μ. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. Η έκθεση μικτών εικαστικών τεχνών «Μεταμορφώσεις» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Poros Arts Festival, τη συνδιοργάνωση του οποίου για φέτος έχει αναθέσει ο Δήμος Πόρου στην Καθετή.

Οι τέσσερις φίλοι και φίλες αποφάσισαν να ενώνουν τις τέχνες τους, αναζητώντας τη σύνδεση λογικού ειρμού και φαντασίας, μέσα από την αλληγορία της τέχνης. Μια εικαστική έκθεση φτιαγμένη με ζωγραφιές, φωτογραφίες και χειροποίητα κεραμικά επιτραπέζια πλακάκια σε απλές γραμμές, κυρίως στις αποχρώσεις του μπλε.

Η Καθετή στο παρελθόν έχει διοργανώσει εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, θεατρικά εργαστήρια και σεμινάρια, εργαστήρια ζωγραφικής, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικές εκδηλώσεις. Κάποιες από τις δράσεις των τελευταίων ετών είναι αυτά που πετύχαμε το 2021 και το 2022, και μας δίνουν την εμπειρία και την ώθηση να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τη φετινή χρονιά, αναλαμβάνοντας τη συνδιοργάνωση του φετινού Poros Arts Festival.

Βιογραφικά

Ο Γεώργιος Γκέλης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ασχολήθηκε με την αγιογραφία, με δασκάλους τον πατέρα Σταμάτη Σκλήρη και τους αγιορείτες πατέρες της Σκήτης των Δανιηλαίων και Αγίου Νικολάου Μπουραζέρι. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στη Σχολή Πλάκα στο πλαίσιο προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και σε μία ατομική, στον εκθεσιακό χώρο των εκδόσεων 24 Γράμματα. Ζει στην Κόρινθο και εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο της οποίας έχει αναλάβει πολλά καλλιτεχνικά προγράμματα.

Η Ελένη Παιδιαδιτάκη ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας μια κάμερα Polaroid που της έκαναν δώρο οι γονείς της στα πρώτα εφηβικά της χρόνια. Παρακολουθεί σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας στη γκαλερί iFocus. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις της iFocus και συμμετείχε στην έκθεση Photovision 2022.

Ο Νίκος Παύλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πόρο, όπου ζει και εργάζεται. Παράλληλα με τις σπουδές του ως Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας και φωτογραφίας. Οργανώνει ομάδες και παίρνει μέρος σε δρώμενα στον χώρο της φωτογραφίας και ευρύτερα του καλλιτεχνικού χώρου. Έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έχει δημοσιεύσει έργα του σε έντυπες μορφές.

Η Αθανασία Τσουκαλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με κατεύθυνση τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την κατασκευή κοστουμιών, τη σκηνογραφία, την αγιογραφία και, τα τελευταία χρόνια, με την κεραμική.

Σε όλες τις εκδηλώσεις του φετινού Poros Arts Festival συγκεντρώνονται χρήματα για τη στήριξη της Βαλέριας.

Χορηγός Επικοινωνίας του Poros Arts Festival, ΕΡΤ.

 

Πληροφορίες έκθεσης

Εγκαίνια: 3 Σεπτεμβρίου 2023, 8 μ.μ.

Διάρκεια: 3-13 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 7-11 μ.μ.

Πληροφορίες/επικοινωνία: info@katheti.gr, +302298043825

 

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής.

 

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές

Υποστηρικτές / Χορηγοί: