Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Πολιτισμoς

Poros Arts Festival – Θεατρική παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι»

15 Ιουλίου 23
Ανοιχτό θέατρο Συγγρού
15 Ιουλίου, 2023 | 9:00 μμ - 10:30 μμ

Είσοδος δωρεάν

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Πολιτισμoς

Poros Arts Festival – Θεατρική παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι»

15 Ιουλίου 23

Το τραγούδι των Beatles «I want to hold your hand» ενέπνευσε στον Τάσο Ιορδανίδη ένα θεατρικό έργο με πρωταγωνιστές δύο παράνομους εραστές και τις συναντήσεις τους σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Θάλεια Ματίκα και οι δυο τους πρωταγωνιστούν στην παράσταση που παίζεται για 3η χρονιά και έχει αποσπάσει το Πρώτο Θεατρικό Βραβείο Νεοελληνικού Έργου (2022) στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού ALL4FUN. Το Σάββατο 15 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε στο ανοιχτό θέατρο Συγγρού του Πόρου, στο πλαίσιο του Poros Arts Festival, σε όλες τις εκδηλώσεις του οποίου συγκεντρώνονται χρήματα για τη μικρή Βαλέρια.

Η παγκόσμια δραματουργία έχει συχνά ασχοληθεί με το ζήτημα των ανθρώπινων σχέσεων, με τις ανάγκες των δύο φύλων, με τα θέλω τους και τα πρέπει τους, ίσως επειδή οι θεατές άμεσα ή έμμεσα μπορεί να ταυτιστούν πολύ εύκολα και να κινητοποιηθούν συναισθηματικά. Τα δύο πρόσωπα του έργου μάς προσκαλούν να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ και να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι και όλες μας τελικά είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον ή κάποια να μας κρατάει το χέρι. Θα τα καταφέρουν;

Tη μερική διοργάνωση του Poros Arts Festival έχει αναθέσει για φέτος ο Δήμος Πόρου στην Καθετή. Η Καθετή υποστηρίζει τη θεατρική κουλτούρα της περιοχής με εργαστήρια και παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες. Στο παρελθόν έχει παρουσιάσει το τοπικό κοινό τον «Ραφτάκο των λέξεων», την παράσταση «Πέρασμα» της ερασιτεχνικής της ομάδας, αποτέλεσμα του θεατρικού εργαστηρίου «Θεατρική καταγραφή Πόρου, Τροιζηνίας και Μεθάνων», την «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό», με τον Κώστα Γάκη, ενώ την ίδια περίοδο διοργάνωσε με τον ίδιο το θεατρικό εργαστήρι «Από τις φυλές του κόσμου στη δικιά μας φυλή». Στο πλαίσιο του Poros Arts Festival παρουσιάστηκαν επίσης η παράσταση κουκλοθέατρου «Γοργόνα, γοργονίτσα» και «Ο Γουόλτερ Μίττυ» και «Ο Πανηγυρικός» του Ι. Καμπανέλλη.

 

Ταυτότητα παράστασης

Παίζουν: Τάσος Ιορδανίδης, Θάλεια Ματίκα

Κείμενο: Τάσος Ιορδανίδης

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Θάλεια Ματίκα

Σκηνικά-κοστούμια: Ηλένια Δουλαδήρη

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Καρτσαφλέκη

 

Χορηγός Επικοινωνίας του Poros Arts Festival, ΕΡΤ.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

 

Χορηγοί 

 

 

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές