Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
kouklotheatro gorgona gogronitsa
Πολιτισμoς

Poros Arts Festival – Κουκλοθέατρο «Γοργόνα, γοργονίτσα»

17 Ιουνίου 23
Αίθουσα Εκδηλώσεων Β. Κογιώνη (Γυμνάσιο Πόρου), Πόρος, Αττική, 18020
17 Ιουνίου, 2023 | 9:00 μμ - 10:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

2298043825, info@katheti.gr

Πολιτισμoς

Poros Arts Festival – Κουκλοθέατρο «Γοργόνα, γοργονίτσα»

17 Ιουνίου 23

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» παρουσιάζει την παιδική παράσταση-κουκλοθεάτρο «Γοργόνα, γοργονίτσα», το Σάββατο 17 Ιουνίου, 9:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Β. Κογιώνη (Γυμνάσιο Πόρου), σηματοδοτώντας και την έναρξη του Poros Arts Festival, του οποίου τη συνδιοργάνωση, μαζί με τον Δήμο Πόρου, έχει αναλάβει φέτος η Καθετή.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το γνωστό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν «Η μικρή γοργόνα» και εξιστορεί τη βαθιά αγάπη που θα νιώσει η μικρή Γοργόνα για τον Πρίγκιπα και θα την κάνει να λάμψει σαν φεγγάρι.

Η ηθοποιός και η κούκλα πρωταγωνιστούν. Οι κούκλες-κουστούμι, οι κούκλες άμεσης κίνησης, οι muppet, οι δαχτυλόκουκλες, η δισδιάστατη φιγούρα και οι κούκλες διαφορετικών μεγεθών δημιουργούν ένα ευφάνταστο σκηνικό και έντονη δράση, γεμάτη μουσική. Το κοινό, τελικά, μεταφέρεται στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού με χιούμορ και ευαισθησία.

Στο τέλος της παράστασης θα γίνει συζήτηση για τις κούκλες και το μήνυμα της αγάπης και της αυτοθυσίας, που προβάλλει η ιστορία. Πρόκειται για μια ξεχωριστή παράσταση, που δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες. Στις 17 Ιούνιου… κουκλοπαίζουμε!

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, κατασκευές, performance: Εμμανουέλα Καποκάκη

Βοηθοί κατασκευών: Μαρία Μυλωνά, Ελευθερία Δανιηλίδη

Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος

Βιογραφικό «Πράσσειν Άλογα»

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 από την Εμμανουέλα Καποκάκη, πτυχιούχο Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας (Charleville-Mezières, Γαλλία) με υποτροφία από το Ωνάσειο Ίδρυμα. Στο έργο της προτείνει ένα πρωτότυπο θέαμα μεταξύ κούκλας και ηθοποιού, που ξεφεύγει από το παραδοσιακό κουκλοθέατρο. Οι παραστάσεις της προσεγγίζουν το κοινό με τρόπο διαφορετικό από το θέατρο λόγου, λειτουργώντας μέσα από τη γλώσσα της εικόνας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Poros Arts Festival εδώ.

Σε όλες τις εκδηλώσεις του φετινού Poros Arts Festival θα συγκεντρώνονται χρήματα  για την στήριξη της εννιάχρονης Βαλέριας. Στηρίξτε την Βαλέρια και την οικογένεια της

Η Καθετή, με αυτήν αλλά και παρόμοιες δράσεις, στοχεύει να ενισχύσει την επαφή των παιδιών με την τέχνη. Στο παρελθόν έχει διοργανώσει Παιδικό Εργαστήρι Ζωγραφικής, στο πλαίσιο του προγράμματος καλλιτεχνικής καταγραφής Τροιζηνίας-Μεθάνων «Τεχνο-κάψουλα», «Εργαστήρι Κατασκευής Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών» και παρουσιάσεις του παιδικού βιβλίου «Τελικά μιλάνε τα βιβλία;» σε Πόρο και Τροιζήνα. Επιπρόσθετα, έφερε την παιδική παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων» στον Πόρο και συμμετείχε στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα Παιδιά του Δ.Σ. Γαλατά.

Χορηγός Επικοινωνίας του Poros Arts Festival, ΕΡΤ.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής

 

Χορηγοί 

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές

Υποστηρικτές / Χορηγοί: