Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events

Έκθεση ζωγραφικής «Από τον Πόρο στην Κορνουάλη»

10 Αυγούστου 23
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link

10-20 Αυγούστου | 8:00-11:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Έκθεση ζωγραφικής «Από τον Πόρο στην Κορνουάλη»

10 Αυγούστου 23

Τι μπορεί να συνδέει τα απάνεμα λιμανάκια του Πόρου με τις ανεμοδαρμένες, βραχώδεις ακτές της Κορνουάλης; Ο λαϊκός ζωγράφος του τόπου μας Γιώργος Κληροδοτάκος, στον οποίο η Καθετή με μεγάλη χαρά ανοίγει τις πόρτες της, για να μας παρουσιάσει την έκθεση ζωγραφικής «Από τον Πόρο στην Κορνουάλη». Τα έργα θα συνοδεύονται με ποιήματα του ίδιου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο της Καθετής στην Πούντα από τις 10 έως τις 20 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό μεταξύ 8 και 11 μ.μ. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 10 Αυγούστου στις 8 μ.μ.

Η έκθεση αυτή είναι ένα «πάντρεμα» με μεγάλο ιστορικό βάρος. Ο Γιώργος Κληροδοτάκος έχει πολλές αναμνήσεις από το ιστορικό κτίριο της Καθετής, γιατί βρίσκεται δίπλα στο πατρικό του και στην ταβέρνα «Λούκας», όπου δούλευε μέχρι το 2004.  Από τη μεριά της, η Καθετή φιλοξενεί με μεγάλη συγκίνηση και χαρά στον χώρο της τα έργα αυτού του γνήσιου Ποριώτη.

Στο παρελθόν έχει διοργανώσει τις ομαδικές εκθέσεις «Γέφυρες» και «Athlesis» και την κοινή έκθεση ζωγραφικής της Τζίνας και του Χρήστου Παπαδοπουλου «Τα χρώματα του κόσμου». Επιπλέον, μέρος του φετινού Poros Arts Festival, του οποίου τη συνδιοργάνωση ο Δήμος Πόρου ανέθεσε στην Καθετή, είναι η έκθεση φωτογραφίας του Βαγγέλη Καΐκα «Κάτω από τον έναστρο ουρανό» και η ομαδική έκθεση μικτών εικαστικών τεχνών «Μεταμορφώσεις».

Βιογραφικό Γιώργου Κληροδοτάκου

Ο Γιώργος Κληροδοτάκος ζωγραφίζει με νερομπογιά σε χαρτί θαλασσογραφίες και γενικά θέματα από τη φύση. Ξεκίνησε τη ζωγραφική τη δεκαετία του ’70, στην Κορνουάλη, την οποία επισκεπτόταν σχεδόν κάθε χειμώνα για περίπου 20 χρόνια, μέχρι το 2000. Τα τοπία της τον συνέπαιρναν και τον ενέπνεαν, ενώ τα καλοκαίρια ζωγράφιζε τοπία του Πόρου. Μια άλλη μεγάλη αγάπη του είναι ο χορός. Από τα 24 του χορεύει ελληνικούς χορούς και,  μέσα από αυτήν την ενασχόλησή του, ταξίδεψε τον κόσμο, έκανε φιλίες, γνώρισε σημαντικούς ανθρώπους και συνεργάστηκε μαζί τους. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και ελληνικές ταινίες, με πιο γνωστή την ταινία «Επιχείρηση Απόλλων» (1968), με την Έλενα Ναθαναήλ και τον Τόμας Φριτς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη. Το καλοκαίρι του 2023 ο Γιώργος Κληροδοτάκος συμμετείχε στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας που έγινε στο πλαίσιο της «Γιορτής Λεμονιάς».

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

 

Πληροφορίες έκθεσης

Εγκαίνια: 10 Αυγούστου 8:00 μμ

Διάρκεια: 10 Αυγούστου-20 Αυγούστου 2023

Ώρες λειτουργίας: 8:00-11:00 μμ

Πληροφορίες/επικοινωνία: info@katheti.gr, 2298043825

Κατηγορίες