Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Ευεξια | Πολιτισμoς

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Artifishal»

29 Μαρτίου 24
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link
29 Μαρτίου | 8:00 μμ - 9:30 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Ευεξια | Πολιτισμoς

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Artifishal»

29 Μαρτίου 24

Ο αγώνας του Πόρου κατά των βιομηχανικών υδατοκαλλιεργειών έχει συνοδοιπόρους και συμμάχους σε όλο τον κόσμο. Για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 8:00 μμ θα προβληθεί στην Καθετή το ντοκιμαντέρ «Artifishal». Είσοδος ελεύθερη.

Το ντοκιμαντέρ «Artifishal» είναι μια ταινία για τους ανθρώπους, τα ποτάμια και τον αγώνα για το μέλλον των άγριων ψαριών και του περιβάλλοντός τους. Εξερευνά την καθοδική πορεία του άγριου σολομού προς την εξαφάνιση, την απειλή από τα εκκολαπτήρια και τα ιχθυοτροφεία, καθώς και τη διαρκή δυσπιστία μας προς τη φύση.

Καθώς ο Πόρος απειλείται από τα σχέδια για ΠΟΑΥ, την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (8 Ιουνίου) 2023, προβάλαμε το ντοκιμαντέρ του Francesco De Augustinis «Saving Poros»και τον Οκτώβριο διοργανώσαμε την προβολή δύο ντοκιμαντέρ της LOWCo σε Πόρο και Μέθανα, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων. Παράλληλα, προσφέρουμε για τάξεις δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γιατί λέμε όχι ιχθυοκαλλιέργειες στον Πόρο». Στο κανάλι μας στο YouTube μπορείτε να παρακολουθήσετε υποτιτλισμένα ντοκιμαντέρ για τις ιχθυοκαλλιέργειες από διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ στον ιστότοπο της Καθετής μπορείτε να βρείτε «Πληροφορίες για τις ιχθυοκαλλιέργειες» που αφορούν την Ελλάδα και άλλα παρόμοια μέρη παγκοσμίως.

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-ή εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

 

 

Κατηγορίες