Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Δραστηριoτητες

Παίξε και εξερεύνησε τον Πόρο

11 Μαΐου 23

Πόρος

Μάιος-Σεπτέμβριος, 2023

Κάθε Δευτέρα: 18:00-21:00
Κάθε Πέμπτη: 9:00-12:00

Για διαφορετικές μέρες ή ώρες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

€20 το άτομο για ομάδες 4-10 ατόμων
€15 το άτομο για ομάδες 11-20 ατόμων
€10 το άτομο για ομάδες 21-30 ατόμων.

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Δραστηριoτητες

Παίξε και εξερεύνησε τον Πόρο

11 Μαΐου 23

Ένας διαφορετικός τρόπος να εξερευνήσεις το νησί

Αυτό το καλοκαίρι η Καθετή διοργανώνει και προσφέρει τα «Σοκάκια», ένα περιπετειώδες και διασκεδαστικό παιχνίδι για όσους/-ες επισκέπτονται τον Πόρο. Το παιχνίδι είναι ένας διαφορετικός τρόπος να εξερευνήσεις το νησί. Θα διεξάγεται από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο, στα υπέροχα σοκάκια της Σφαιρίας, κάθε Δευτέρα στις 6 μ.μ. και κάθε Πέμπτη στις 9 π.μ., με διάρκεια τρεις ώρες. Για διαφορετικές μέρες ή ώρες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Παίξε και εξερεύνησε τον Πόρο, δημιουργόντας την ευκαιρία να επισκεφθείς και να φωτογραφίσεις κύρια τοπόσημα του νησιού, ενώ θα περιπλανιέσαι στα στενά. Η δραστηριότητα, εκτός από το παιχνίδι, περιλαμβάνει μια όμορφη πεζοπορία από τον παλιό ανεμόμυλο (Μύλο) προς τους Αγ. Αναργύρους, ένα υπέροχο μικρό εκκλησάκι με εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ το άτομο για ομάδες 4-10 ατόμων), 15 ευρώ το άτομο για ομάδες 11-20 ατόμων και 10 ευρώ το άτομο για ομάδες 21-30 ατόμων.

 

Τα σοκάκια της Σφαιρίας

Τα σοκάκια, τι καταπληκτικό μέρος για να χαθείς! Σοκάκια που κάποιοι ντόπιοι περπατάνε μια ολόκληρη ζωή. Όπου τα παιδιά έπαιζαν κρυφτό ή ακόμα και ποδόσφαιρο. Σοκάκια που άλλα οδηγούν στον κεντρικό δρόμο του λιμανιού και άλλα σε ψηλούς λόφους, προσφέροντας πανοραμική θέα του νησιού, καθώς και της Πελοποννήσου. Σοκάκια που μπορεί να σου πάρουν εβδομάδες αν προσπαθήσεις να τα περπατήσεις όλα. Σοκάκια με κρυφές ιστορίες, που αξίζει να εξερευνήσεις οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

 

Το παιχνίδι

Η βασική ιδέα του είναι να βρεθείς χαμένος/-η στα σοκάκια της Σφαιρίας. Παίξε και εξερεύνησε τον Πόρο,  γνωρίσοντας  ντόπιους και να φτάσε στον επόμενο προορισμό, χρησιμοποιώντας διαφορετικό σοκάκι κάθε φορά. Οι ομάδες θα παραλάβουν έναν πάπυρο, ο οποίος θα περιέχει τις οδηγίες, τους κανόνες του παιχνιδιού, γρίφους τους οποίους πρέπει να λύσουν, καθώς και τον χάρτη της Σφαιρίας για να προσανατολιστούν. Θα καταλήξουν στην εκκλησία του Αγίου Θανάση, αφού πρώτα περιπλανηθούν σε σημαντικά τοπόσημα του Πόρου. Σε εκείνο το σημείο κάθε ομάδα πρέπει να λύσει τον τελευταίο και πιο δύσκολο γρίφο, που τις περισσότερες φορές είναι και ο γρίφος που δίνει τους πόντους της νίκης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε μαζί ως τους Αγίους Αναργύρους, οπού θα ολοκληρωθεί αυτή η όμορφη εμπειρία.

Γιατί δεν προσπαθείς και εσύ; Περιπλανήσου στα σοκάκια του Πόρου προσπαθώντας να λύσεις τους γρίφους.

Η Καθετή δημιούργησε το παιχνίδι «Σοκάκια» διότι είναι ένας διαφορετικός τρόπος να εξερευνήσεις το νησί. Έχει ήδη προσφέρει το παιχνίδι σε νέους Βέλγους προσκόπους και σε νέους επιστήμονες. Οι δράσεις στην ύπαιθρο, όπως το παιχνίδι «Σοκάκια» και η 1η Διάσχιση Μεθάνων, ενισχύουν τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών με τον τόπο. Αυτό με τη σειρά του συμβάλλει στην ανάπτυξη του αειφόρο τουρισμού.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες