Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Δραστηριoτητες | Ευεξια

1η Διάσχιση Μεθάνων

23 Οκτωβρίου 22
Μέθανα, Πόρος
Venue map link

Organized by Καθετή

Τοποθεσία:

Μέθανα

23 Οκτωβρίου, 2022 | 9:30 πμ - 6:00 μμ
Ημερομηνία:

23 Οκτωβρίου 2022

Ώρα:

9:30 π.μ.

Κόστος:

10 ευρώ/άτομο με φαγητό και επιστροφή με λεωφορείο

Πληροφορίες/Κρατήσεις:

Τηλέφωνο: 22980 43825

Email: info@katheti.gr

Δραστηριoτητες | Ευεξια

1η Διάσχιση Μεθάνων

23 Οκτωβρίου 22

Από τα Λουτρά στο Ηφαίστειο

 

Τα Μέθανα, με την ιδιαίτερη γεωγραφία τους και την άγρια ομορφιά τους, μας προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για αναψυχή και απόδραση από την καθημερινότητα. Οι αρχαίοι δρόμοι της χερσονήσου ξετυλίγονται ανάμεσα στους εντυπωσιακούς ηφαιστειακούς σχηματισμούς και τα πεύκα, οδηγώντας μας στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού. Για αυτούς τους λόγους, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην 1η Διάσχιση Μεθάνων, που διοργανώνεται από την Καθετή και το volcanotrails.gr. Η πεζοπορία στα παλιά μονοπάτια θα γίνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και θα ξεκινήσει στις 9:30 π.μ.

 

Το κόστος συμμέτοχης είναι €10 το άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνεται φαγητό στο τέλος της πεζοπορίας και επιστροφή με λεωφορείο από το ηφαίστειο ως το λιμάνι της Λουτρόπολης των Μεθάνων.

Η διαδρομή

Σημείο συνάντησης θα είναι το λιμάνι της Λουτρόπολης των Μεθάνων. Από εκεί θα ξεκινήσει η 1η διάσχιση Μεθάνων. Θα περπατήσουμε μαζί τα παλιά μονοπάτια των Μεθάνων ως το ηφαίστειο. Το μήκος της διαδρομής είναι 9,2 χλμ με ανάβαση στα 600μ.

Για να περπατήσουμε με ασφάλεια πρέπει απαραίτητα να έχουμε κατάλληλα παπούτσια για βουνό, ένα σακίδιο πλάτης, τουλάχιστον 1,5 λίτρα νερό, κάποιο σνακ, μια αλλαξιά από ρούχα και κάποιο αντιανεμικό.

 

Πρόκειται για μια γοητευτική αλλά απαιτητική διαδρομή, ολόκληρη πάνω στα καλοδιατηρημένα παλιά καλντερίμια, που χρησιμοποιούνταν για αιώνες από τους Μεθανίτες. Όποιοι /-ες αποφασίσουν να συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση καθώς θα περπατήσουμε περίπου 5 ώρες. Στο βουνό υπάρχουν πολλά σημεία που μπορεί κάποιος/-α να εγκαταλείψει αν χρειαστεί και μπορεί να τον/την παραλάβει αυτοκίνητο.

 

Ξεκινώντας από το λιμάνι της Λουτρόπολης, θα περάσουμε από τον Σταυρολόγγο και από τον Μακρύλογγο, τα δύο μεγάλα εύφορα οροπέδια των Μεθάνων, και από το χωριό φάντασμα στη Στέρνα Γαμπρού, για να καταλήξουμε στο ηφαίστειο της Καμένης, όπου θα μας περιμένει φαγητό και το λεωφορείο της επιστροφής. Η επιστροφή αναμένεται στις 6 μ.μ.

 

 

Τα μυστικά των Μεθάνων θα αποκαλύψει στη διαδρομή ο Ηλίας Ρίζος από το Volcanotrails και εθελοντές. Ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη διάσχιση, κατά την οποία θα γνωριστούμε καλύτερα και θα μοιραστούμε την αγάπη μας για τη φύση και τα μονοπάτια. Στην 1η Διάσχιση Μεθάνων θα εξερευνήσουμε ένα ποικιλόμορφο τόπο, με ανεξάντλητο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο.

Η Καθετή προωθεί εναλλακτικές δραστηριότητες, που ενισχύουν την αειφόρο ανάπτυξη, η οποία δεν εξαντλεί τους πόρους της περιοχής. Εξερευνούμε όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τόπου μας. Από τις γνωστές και άγνωστες παραλίες του Πόρου, της Τροιζηνίας και των Μεθάνων μέχρι τον αλιευτικό τουρισμό, τα τοπικά προϊόντα, τις χειροποίητες δημιουργίες ντόπιων τεχνιτών/-τριών, τους εικαστικούς της περιοχής και τα βιβλία με τοπικό άρωμα.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/άτομο με φαγητό και επιστροφή με λεωφορείο

Πληροφορίες/Κρατήσεις:

Τηλέφωνο: 22980 43825

Email: info@katheti.gr

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής !

 

Δικαιώματα χαρακτηριστικής φωτογραφίας: Ηλίας Ρίζος (volcanotrails,gr)

Δικαιώματα φωτογραφιών κειμένου: Ηλίας Ρίζος (volcanotrails,gr)

Κατηγορίες