Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Northen beaches
Δραστηριoτητες

Καθαρίζουμε τις βορινές παραλίες του Πόρου

1 Ιουνίου 23
Τοποθεσία:

Βορινές παραλίες Πόρου

Σημείο συνάντησης:

Προβλήτα ταξί Πόρου

1 Ιουνίου, 2023 | 9:00 πμ - 2:00 μμ
Ημερομηνία:

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023

Ώρα:

9 π.μ.

Πληροφορίες/Κρατήσεις:

 

Τηλ: 2298043825
e-mail: info@katheti.gr
Περιορισμένες θέσεις, κάντε κράτηση

Δραστηριoτητες

Καθαρίζουμε τις βορινές παραλίες του Πόρου

1 Ιουνίου 23

Την Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023, καθαρίζουμε τις βορινές παραλίες του Πόρου. Έπειτα από πρωτοβουλία του Dive in Blue, του Poros Fishing Trips, και της Nakas Motor Boat Rentals & RIB Charters, η Καθετή συμμετέχει ενεργά, και προωθεί την δράση του καθαρισμού των παραλιών. Τα σκάφη θα ξεκινήσουν με κατεύθυνση τις βορινές παραλίες του νησιού από την προβλήτα των ταξί του Πόρου στις 9 π.μ. Σε περίπτωση που θέλετε να συμμετέχετε εθελοντικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22980 43825 ή μέσω email στο info@katheti.gr. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Κάθε χρόνο καταλήγουν στη Μεσόγειο 11.500 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων. Σχεδόν το 70% αυτών ρυπαίνει τις ελληνικές ακτές, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας, αλλά και την τουριστική, ναυτιλιακή και αλιευτική οικονομία. Οι πανέμορφες βορινές παραλίες του Πόρου δέχονται, δυστυχώς, τα περισσότερα σκουπίδια, τα οποία καταφθάνουν είτε από την ακτογραμμή της Αττικής είτε από το Αιγαίο πέλαγος. Ο καθαρισμός των βορινών παραλιών του Πόρου θα οδηγήσει στην ανάδειξη της ομορφιάς τους, προωθώντας περαιτέρω τον θαλάσσιο τουρισμό στο νησί.

Η Καθετή στηρίζει έμπρακτα τη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, διοργανώνοντας δράσεις και συμμετέχοντας σε προγράμματα όπως αυτό του WWF «Υιοθέτησε μια παραλία». Παράλληλα, η Καθετή, έχοντας ενώσει τις δυνάμεις της με φορείς που προωθούν τον αειφόρο τουρισμό, επέλεξε να προβάλει το μεγάλο θέμα της υποβάθμισης του θαλάσσιου περιβάλλοντος και να εναντιωθεί στην ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στον Πόρο.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο, τον Γιάννη Νάκα και τον Τάσο Λαδά,  για τη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβαν.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής.

Φωτογραφία: Τάσος Λαδάς

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές