Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Δραστηριoτητες

Καθαρίζουμε την παραλία της Μεταμόρφωσης μαζί με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Τροιζήνας

22 Νοεμβρίου 23
Παραλία της Μεταμόρφωσης, Μεταμόρφωση
Venue map link
22 Νοεμβρίου, 2023 | 10:00 πμ - 12:00 μμ
Δραστηριoτητες

Καθαρίζουμε την παραλία της Μεταμόρφωσης μαζί με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Τροιζήνας

22 Νοεμβρίου 23

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 10:00 πμ, καθαρίζουμε την παραλία της Μεταμόρφωσης (Μελίσσι) μαζί με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Τροιζήνας. Αυτή τη φορά τα παιδιά δεν θα κρατούν πετσέτες και παιχνίδια θαλάσσης, αλλά με γάντια και σακούλες θα καθαρίσουν την παραλία από τα σκουπίδια. Ο εθελοντικός καθαρισμός πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Καθετής σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Τροιζήνας.

Τα παιδία μαζί με τις εκπαιδευτικούς θα περπατήσουν στην Ψήφτα και την παραλία Μελίσσι συλλέγοντας όσο περισσότερα απορρίμματα μπορούν. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί καταγραφή των ειδών απορριμμάτων που θα συλλεχτούν. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα  χωριστούν σε δύο ομάδες και θα αποτυπώσουν μέσα από τη ζωγραφική την εικόνα της παραλίας πριν και μετά τον καθαρισμό. Η συγκεκριμένη βιωματική δράση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών και προάγει την αξία του εθελοντισμού δημιουργώντας έναν θετικό αντίκτυπο για το περιβάλλον. Παράλληλα, έχει ως στόχο την ενεργή συμμετοχή της σχολικής κοινότητας στην κοινωνία με σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και των μαθητριών.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις νηπιαγωγούς Άννα Ψωμαδάκη και Νίκη Παπαδοπούλου, καθώς και τις δασκάλες Σταματία Χονδράκη, Μαρία Γιάννη, και Αγγελική Οργανοπούλου για την άψογη συνεργασία μας. Επιδιώκουμε να δημιουργούμε δράσεις που αποσκοπούν στην πολύπλευρη μόρφωση και εξέλιξη των παιδιών και των νέων. Στόχος μας στην Καθετή είναι η πραγματοποίηση ενός εθελοντικού καθαρισμού μια φορά το μήνα.

Η Καθετή στηρίζει έμπρακτα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Στο παρελθόν, έχουμε καθαρίσει εθελοντικά παραλίες της περιοχής μας με τους μαθητές/-τριες του Γενικού Λυκείου Γαλατά και με τα παιδιά του ΚΔΑΠ Τροιζηνίας, μέσα και από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία». Πρόσφατα, επίσης, καθαρίσαμε τα σοκάκια της Σφαιρίας με το ΚΔΑΠ Πόρου. Παράλληλα, στην Καθετή πιστεύουμε στην εθελοντική εργασία, μέσα από την οποία ευαισθητοποιούμαστε, αποκτούμε φίλους και φίλες, εργασιακή πείρα, αναρίθμητες δεξιότητες και εξελισσόμαστε ως άνθρωποι και επαγγελματίες. Τέλος, η Καθετή στηρίζει την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα προσφέροντας δωρεάν συνδρομή σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες της περιοχής.

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-η εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Φωτογραφία: Μαρία Σουλιώτη

Κατηγορίες