eleni petala

Η Ελένη Πεταλά μάς μιλά

Η Ελένη Πεταλά είναι απόφοιτος του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στην Πολιτιστική Διαχείριση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Μουσειοπαιδαγωγικής και Συγγραφής Παιδικών Βιβλίων. Τώρα δουλεύει στην οικογενειακή της επιχείρηση με αντικείμενο τις ναυλώσεις σκαφών αναψυχής και ταυτόχρονα γράφει παραμύθια. Η Ελένη Πεταλά μάς μιλά για τη δουλειά της, τη συγγραφή του πρώτου της παραμυθιού και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τη ζωή. 

Μιλήστε μας για τη δουλειά σας. 

Η δουλειά μου σχετίζεται με τον τουρισμό. Έχω αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, της οποίας το αντικείμενο είναι οι ναυλώσεις σκαφών αναψυχής.  

Παράλληλα ασχολούμαι και με την συγγραφή και τον Απρίλιο του 2021 δημοσίευσα το πρώτο μου παραμύθι, με τίτλο «Τελικά μιλάνε τα βιβλία;» 

Είναι ένα παραμύθι σχετικά με τον ρόλο του βιβλίου στη ζωή μας.  

Ποια είναι η σχέση σας με την περιοχή; 

Η σχέση μου με την περιοχή ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, όταν χτίστηκε στον Γαλατά το εξοχικό μας σπίτι. Τα πρώτα χρόνια ομολογουμένως δεν ερχόμουν τόσο συχνά. Τα τελευταία όμως πέντε περίπου χρόνια  έρχομαι στον Γαλατά κάποιες μέρες τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα και σίγουρα το καλοκαίρι. Δεν μου περνάει από το μυαλό πως δεν θα έρθω εδώ το καλοκαίρι. Έχω δεθεί συναισθηματικά με τον τόπο, κάθε φορά είναι σαν να τον ανακαλύπτω κατά κάποιο τρόπο από την αρχή.  

Παρατηρώ σημεία που πριν περνούσαν απαρατήρητα, ανακαλύπτω νέα μέρη, κάνω πράγματα απλά, καθημερινά, που πριν δεν έκανα, γιατί ένιωθα επισκέπτρια, περαστική. Και την Καθετή έτσι την ανακάλυψα, μια μέρα καθώς βρέθηκα τυχαία έξω από τον χώρο σας. Και τον πρόσεξα γιατί είχα αρχίσει να παρατηρώ. 

Ουσιαστικά «ζω» και αφουγκράζομαι την περιοχή τα τελευταία πέντε χρόνια. Και πιστεύω πως έχω πολλά ακόμα να ανακαλύψω. Γι’ αυτό επιθυμώ οι επισκέψεις στο σπίτι μου εδώ να γίνουν πιο συχνές.   

Πώς έχουν επηρεαστεί η εργασία και η ζωή σας από την οικονομική κρίση αρχικά και τώρα από την υγειονομική και πώς το αντιμετωπίζετε; 

Η οικονομική κρίση επηρέασε φυσικά την εργασία μου, καθώς ο τουρισμός είναι ένα κομμάτι που σε περιόδους οικονομικών κρίσεων πλήττεται άμεσα. Οι διακοπές μετατρέπονται αυτόματα σε είδος πολυτελείας ή μπαίνουν στο τέλος της λίστας, αφού οι προτεραιότητες αλλάζουν άρδην και η προσοχή επικεντρώνεται στο να καλυφθούν οι πρακτικές καθημερινές ανάγκες. Επίσης, η οικονομική κρίση δημιουργεί ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, οπότε ξανά οι διακοπές «εκτοπίζονται» κατά κάποιον τρόπο από τη λίστα. 

Η υγειονομική κρίση επίσης επηρέασε την εργασία μου, μιας και τελικοί αποδέκτες των υπηρεσιών μας είναι άνθρωποι από όλη την Ευρώπη. Και οι υγειονομική κρίση έχει και οικονομικές επιπτώσεις.  

Εσωτερικά επίσης άλλαξαν κάποια δεδομένα, όπως π.χ. κάποιες εκθέσεις δεν πραγματοποιήθηκαν, κάποια events έγιναν ψηφιακά, κάποιες συναντήσεις γίνονται πλέον μέσω Skype Call, ακόμα και τώρα. Πιστεύω ότι αυτό το κομμάτι θα συμβάλει πολύ και στον τρόπο με τον οποίο θα εργαζόμαστε στο μέλλον.  

Από την άλλη, αυτό ωφέλησε τη συγγραφική μου δραστηριότητα, καθώς εκμεταλλεύτηκα τον χρόνο αυτό διοχετεύοντας την ενέργειά μου σε κάτι που επίσης αγαπώ πολύ. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας παρακολούθησα κάποια επιπλέον σεμινάρια συγγραφής παιδικών βιβλίων και ολοκλήρωσα το πρώτο μου παραμύθι. Πέρα από τη χαρά της υλοποίησης αυτού του ονείρου, νιώθω και μια βαθιά ικανοποίηση, γιατί εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο το διάστημα αυτό της κοινωνικής απομόνωσης.  

Όσον αφορά στην ζωή μου, αυτό που με επηρέασε αρκετά την περίοδο της πανδημίας ήταν αυτή η απομόνωση και η φοβία που φύτρωσε ξαφνικά μέσα μας. Φοβία να πλησιάσουμε τον άνθρωπό μας, να τον αγγίξουμε. Άθελά μας γίναμε απρόσιτοι και ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν αυτός, να μην συνηθίσουμε, αποδεχτούμε αυτό το μοτίβο.  

Ποιες γνώσεις και ποια στοιχεία της προσωπικότητάς σας σας έχουν φανεί πιο χρήσιμα στη δουλειά σας; 

Το να προσπαθώ να μαθαίνω τον ίδιο μου τον εαυτό, να τον αναλύω  και να τον βάζω κάτω από το μικροσκόπιο, είναι ένας οδηγός που έχει αποδειχθεί πολύτιμος όχι μόνο για τη δουλειά μου αλλά και για τη ζωή μου.  

Ένα στοιχείο που με έχει βοηθήσει πολύ είναι η επιθυμία μου να αποκτώ συνεχώς καινούργιες γνώσεις, μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, εργαστήρια. Σχετικά με τη δουλειά μου αλλά και τη συγγραφική μου δραστηριότητα.  

Πάντα κάτι θα αποκομίσω που θα μου δώσει ένα ερέθισμα, θα γεννήσει μια νέα ιδέα, θα φωτίσει ένα σημείο, θα δώσει ίσως λύση και σε ένα πρόβλημα. Το σημαντικότερο όλων είναι η γέννηση νέων ιδεών.  

Τι θα θέλατε να βελτιώσετε στον εαυτό ή και στη δουλειά σας; Ποιες είναι οι ελλείψεις ή τα μειονεκτήματά σας και πώς σας έχουν επηρεάσει αυτά; 

Αυτό που θα ήθελα να βελτιώσω είναι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που θέτω, γιατί ορισμένες φορές δεν καταφέρνω να τα τηρώ. Είτε γιατί υπερεκτιμώ αυτά που μπορούν να υλοποιηθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είτε γιατί δεν κάνω σωστή διαχείριση του χρόνου.  

Και μετά αναγκαστικά «τρέχω» να προλάβω τους χρόνους και αυτό δεν είναι καλό, γιατί δημιουργεί πίεση και μπορεί να γίνουν λάθη. 

Τι θα κάνατε διαφορετικά και τι θεωρείτε ότι έχετε κάνει πολύ σωστά στη σταδιοδρομία σας; 

Αυτό που θα έκανα διαφορετικά είναι να ζύγιζα πιο καλά τις αποφάσεις που έπαιρνα στα πλαίσια της εργασίας μου. Γιατί πριν χρόνια έπαιρνα αποφάσεις, έθετα π.χ. έναν στόχο, ενθουσιαζόμουν, είχα ιδέες, ξεκινούσα την υλοποίηση και κάπου στην πορεία το άφηνα, σταματούσα. Γιατί δεν υπήρχε πια ο ενθουσιασμός. Και έτσι χανόταν πολύτιμος χρόνος. Τώρα πλέον όταν παίρνω μια απόφαση, δεσμεύομαι να την υλοποιήσω και να την φτάσω μέχρι το τέλος.  

Αυτό που με βοήθησε στην εξέλιξή μου είναι το ότι, παρόλο που υπήρχε η οικογενειακή επιχείρηση, εγώ ήμουν ελεύθερη να σπουδάσω και να ακολουθήσω την πορεία που επιθυμούσα. Γιατί δεν δέχτηκα ποτέ κάποια πίεση από την οικογένειά μου. Και αυτό το οφείλω στη μητέρα μου, και την ευχαριστώ για αυτό, που δημιούργησε αυτήν την επιχείρηση, ωστόσο δεν με πίεσε ούτε και ούτε θεώρησε ποτέ δεδομένο ότι θα την αναλάβω.  

Η πορεία που χάραξα πριν μπω στην επιχείρηση ήταν πολύ σημαντική. Ζυμώθηκα με την αγορά εργασίας, βρέθηκα σε δυσάρεστες αλλά και υπέροχες εργασιακές συνθήκες, γνώρισα ανθρώπους από άλλα εργασιακά περιβάλλοντα, διαφορετικών αντιλήψεων, τρόπου σκέψης. Και αυτό εμπλούτισε σημαντικά τις εμπειρίες μου και τα βιώματά μου.  

Τι θα συμβουλεύατε ένα νεαρό άτομο που θα ήθελε να κάνει αυτό που κάνετε; 

Να προχωρήσει με θάρρος και αποφασιστικότητα. Ζούμε σε μια χώρα όπου ο τουρισμός ανθεί και θα ανθεί συνεχώς. Είναι ένα τεράστιο και πολυεπίπεδο πεδίο, όπου ένας νέος άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει και να καινοτομήσει με νέες υπηρεσίες.  

Η τεχνολογία είναι σύμμαχος σε όλα τα πεδία. Και στον τουρισμό αλλάζει ο τρόπος που παρέχονται οι υπηρεσίες και γεννιούνται συνεχώς νέες ιδέες.  

Και αν αγαπάει παράλληλα κάτι άλλο να μην το εγκαταλείψει. Γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο και δημιουργείται μια όμορφη συνθήκη ενέργειας και ισορροπίας.  

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον, άμεσα και αργότερα;

Σχετικά με τη δουλειά μου σχεδιάζω να αναπτύξω κάποιες νέες υπηρεσίες. Σχετικά με τη συγγραφή ετοιμάζω τη νέα, βελτιωμένη έκδοση του παραμυθιού μου «Τελικά μιλάνε τα βιβλία;», αλλά και ένα ακόμα παραμύθι, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της επιμέλειας.  

Τι άλλο θα θέλατε να προσθέσετε; 

Συγχαρητήρια για το έργο σας και την προσπάθεια που καταβάλλετε. Το να προσφέρει κανείς σε έναν τόπο που δεν έχει πρόσβαση σε ποικίλες δράσεις και πολιτιστικά δρώμενα έχει πάντα μεγάλη αξία.  

agios kyrikos
Προηγουμενο Αρθρο
Ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων ΑμΕΑ «Άγιος Κήρυκος»
24 Νοεμβριου 2021
oi-filoi-tis-paradosis
Επομενο Αρθρο
Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης»
23 Δεκεμβριου 2021

Πρόσφατα Νέα

Saronic Chanber Music Festival
31 Ιουλίου 2023

Σε όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, ο Πόρος θα φιλοξενήσει και πάλι από σπουδαστές μέχρι και καταξιωμένους εγχώριους και διεθνείς μουσικούς.

29 Ιουλίου 2023

Τον Ιούνιο, ταξιδέψαμε στο ΣΙΝΕ ΔΙΑΝΑ, στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου, μέσα από αληθινές ιστορίες, από όλο τον κόσμο.

Resources about fish farms featured image
29 Ιουλίου 2023

Ένα καινοτόμο πληροφοριακό εργαλείο με συγκεντρωμένα στοιχεία, έρευνες, βίντεο και αρθρογραφία για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

24 Ιουλίου 2023

Ψαρεύοντας για κέρδη: Εταιρεία υδατοκαλλιέργειας συναντά αντίσταση από τοπικές κοινότητες σε Ελλάδα και Ισπανία.

27 Ιουνίου 2023

Ένα πρωτοποριακό ψηφιακό ημερολόγιο τοπικών εκδηλώσεων για τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα, που περιλαμβάνει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της περιοχής, σε ελληνικά και αγγλικά.

01 Ιουνίου 2023

Πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τις ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας σε ανοιχτούς θαλάσσιους κλωβούς, όπως αυτούς στον Πόρο.

poros arts festival
31 Μαΐου 2023

Το Εναλλακτικό Poros Arts Festival 2023 θα διαρκέσει από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, με πλήθος εκδηλώσεων.

Cine Diana
30 Μαΐου 2023

Το σινεμά μάς ψυχαγωγεί και μας προβληματίζει. Τελικά υπάρχει η Σινε-μαγεία: Από τη μεγάλη οθόνη στις καρδιές μας.

poros trails
26 Απριλίου 2023

Τα μονοπάτια του Πόρου μάς φέρνουν σε επαφή με το πευκοδάσος και το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

what we accomplished
23 Δεκεμβρίου 2022

Ένας ακόμα χρόνος φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Ήρθε η ώρα του απολογισμού, της ηθικής και ψυχικής ικανοποίησης για αυτά που πετύχαμε το 2022.

performing arts
02 Δεκεμβρίου 2022

Το δημιουργικό έργο των κατοίκων της περιοχής είναι η ταυτότητά μας. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τις τοπικές παραστατικές τέχνες.

kyouka
03 Νοεμβρίου 2022

Η «ΚΙΟΥΚΑ» είναι μια σύγχρονη ιστορία ζωής, που περιγράφει το ταξίδι μιας οικογένειας στον Πόρο για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

calendar 2023
26 Σεπτεμβρίου 2022

Το Ημερολόγιο 2023 της Καθετής έχει ως θέμα το ψάρεμα, τις ψαρόβαρκες και τη θάλασσα. Ένα ταξίδι με φόντο το γαλάζιο.

precious little good mornings
26 Σεπτεμβρίου 2022

Τα πρωινά εκείνων των συναισθηματικά παγωμένων μηνών της καραντίνας. Η χρονική περίοδος που ξεκίνησαν οι λιγοστές καλημέρες από τα παιδιά.

sub
26 Μαΐου 2022

Στάσου πάνω στη σανίδα και ξεκίνα να κωπηλατείς στον Πόρο. Οι λάτρεις του SUP είχαν την ευκαιρία να κωπηλατήσουν στα γαλάζια νερά του νησιού.

agios georgios
26 Μαΐου 2022

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου στα 11 χρόνια λειτουργίας του, έχει να επιδείξει σημαντικές για την κοινότητα πρωτοβουλίες.

despina-kappi-talks-to-us
24 Δεκεμβρίου 2021

Η Δέσποινα Καππή μάς μιλά για το ρόλο της ψυχοθεραπείας στη ζωή μας, την πορεία της και τα σχέδιά της για το μέλλον. 

oi-filoi-tis-paradosis
23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» ιδρύθηκε με σκοπό την προβολή της περιοχής, τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου. 

01 Οκτωβρίου 2021

Η έκθεση που κατάφερε να χτίσει «Γέφυρες» δέχθηκε πάνω από 2.500 επισκέπτες. Προκάλεσε νοσταλγία, γνωριμία με τον τόπο και τον πολιτισμό του.

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

summer-activities
01 Οκτωβρίου 2021

Φέτος το καλοκαίρι Καθετή άνθισε. Επεκτάθηκε και δραστηριοποιήθηκε. Πώς όμως; Τι έκανε η Καθετή το καλοκαίρι του ’21; 

19 Ιουλίου 2021

Οι παραλίες των Μεθάνων συνδέουν την άγρια ομορφιά των βουνών της χερσονήσου με το ατελείωτο μπλε της θάλασσας.

lemonodasos
01 Ιουλίου 2021

Το Λεμονοδάσος έχει ανακηρυχθεί τοπίο φυσικού κάλλους από την UNESCO και προστατεύεται από την ευρωπαϊκή συνθήκη Ραμσάρ. Παρουσιάζουμε τον ΤΟΕΒ, που αγωνίζεται για την αναζωογόνησή του.

paralies troizinias
29 Ιουνίου 2021

Καλοκαίρι και θάλασσα! Ένας συνδυασμός που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Και ο τόπος μας έχει πολλή θάλασσα και πολλές παραλίες!

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

27 Απριλίου 2021

Το καλοκαίρι έρχεται και μυρίζει θάλασσα! Ήλιος, αμμουδιές, καθαρά, γαλανά νερά, ταβερνάκια, beach bar, αλλά και απομόνωση. οι παραλίες του Πόρου προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές.

sustainable tourism featured image
29 Μαρτίου 2021

Το μοντέλο του αειφόρου τουρισμού προωθείται και ενθαρρύνεται σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τα θετικά και μειώνοντας τα αρνητικά. Πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί ο αειφόρος τουρισμός στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα; Τοπική έρευνα για τον αειφόρο τουρισμό, με στόχο τη χαρτογράφηση των δραστηριοτήτων, των αναγκών και των προοπτικών της περιοχής.

24 Μαρτίου 2021

Το 2020 ήταν μια παράξενη μα και θαυμάσια χρονιά. Παρά τις δυσκολίες, η Καθετή χάραξε τη δική της πορεία με ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

11 Αυγούστου 2020

Το καλοκαίρι στον Πόρο, έχοντας αλλάξει πολύ από κάποιες απόψεις, έχει μείνει ίδιο από πολλές άλλες. Και ο Πόρος θα είναι εδώ για να σου το προσφέρει ξανά και ξανά και ξανά. Για να συνεχίσουν οι αναμνήσεις μας να μοσχοβολάνε πεύκο και λεμονανθό.

22 Ιουλίου 2020

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων από το 2013 διοργανώνει κάθε χρόνο επικοινωνιακές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές του Πόρου και της Τροιζηνίας-Μεθάνων. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διακοπές στο Μουσείο» πραγματοποιείται και το εικαστικό εργαστήρι «Με τον τρόπο του…».

18 Ιουνίου 2020

Η γκαλερί CITRONNE και αυτό το καλοκαίρι ανοίγει τις πόρτες της και σας υποδέχεται στον Πόρο. Η ιστορικός τέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη φέτος επέλεξε να δημιουργήσει μια συνέχεια με την έκθεση «Inner Space», που παρουσιάζει στην γκαλερί της Πατριάρχου Ιωακείμ.
Παράλληλα, συνεργάζεται για όγδοη συνεχή χρονιά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου. Συνεπιμελείται την έκθεση του Κωνσταντίνου Ξενάκη.

29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα που γυμνάζει εξίσου σώμα και μυαλό. Μέσω του αθλητισμού, η νεολαία μας μαθαίνει νέες δεξιότητες και κοινωνικοποιείται, δημιουργώντας φιλίες και συνεργασίες, μέσα σε ένα υγιώς ανταγωνιστικό περιβάλλον.

22 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση της κοινής γνώμης των κατοίκων του Πόρου και των Μεθάνων που δημοσιεύεται σήμερα δείχνει ότι το 87% των ατόμων που ερωτήθηκαν διαφωνεί με τα σχέδια επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών στον Πόρο.

Saronic Chanber Music Festival
29 Αυγούστου 2023

Ο Αύγουστος του 2023 ήταν γεμάτος κλασική μουσική στον Πόρο, με σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις να επιστρέφουν μετά από καιρό.