Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Αθλητικός Σύλλογος Τροιζηνιακός

29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα που γυμνάζει εξίσου σώμα και μυαλό. Μέσω του αθλητισμού, η νεολαία μας μαθαίνει νέες δεξιότητες και κοινωνικοποιείται, δημιουργώντας φιλίες και συνεργασίες, μέσα σε ένα υγιώς ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αυτές τις αρχές πρεσβεύει ο Αθλητικός Σύλλογος Τροιζηνιακός και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Καθετή αποφάσισε να κάνει δωρεά για να ντύσει τους αθλητές του ποδοσφαιρικού τμήματος για τη σεζόν 2023-2024. Η Καθετή πρόσφερε τις αθλητικές εμφανίσεις και τα σακίδια, καλύπτοντας τις ανάγκες των ακαδημιών και της πρώτης ομάδας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Τροιζηνιακός ιδρύθηκε το 1931 από τους ανθρώπους που έμεναν στον Γαλατά και αγαπούσαν το ποδόσφαιρο. Μια ιδιαίτερη στιγμή για την ομάδα ήταν η κατασκευή του γηπέδου το 1965, στην οποία βοήθησαν πολλοί κάτοικοι του χωριού, προσφέροντας ό,τι μπορούσαν σε χρήματα και προσωπική εργασία. Η ομάδα κέρδισε πρώτη φορά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Αργολίδας το 2004, ενώ το 2013, μετά από μια πετυχημένη χρονιά, κατάκτησε ξανά το τοπικό πρωτάθλημα.

Ένας από τους βασικούς στόχους του συλλόγου είναι η αρμονική ένταξη παιδιών και νεολαίας στην κοινωνία. Η σημερινή θυγατρική ακαδημία του Τροιζηνιακού, η οποία ονομάζεται Θησέας, αριθμεί περίπου 90 παιδιά, ηλικίας 5-17 ετών. Αρχικός στόχος της ακαδημίας είναι η προώθηση αθλητών/-τριών στις πρώτες ομάδες, ώστε αυτές να είναι ανταγωνιστικές στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν. Δεύτερος, αλλά εξίσου σημαντικός, στόχος της ακαδημίας είναι η ανάδειξη ποδοσφαιριστών/-τριών που μπορούν να σταθούν στο επαγγελματικό επίπεδο. Η καλή δουλειά που γίνεται στην ακαδημία αναδεικνύεται μέσα από τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών/-τριών στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, καθώς και στα πρωταθλήματα της Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος, μέσω συνεργασιών, έχει καταφέρει να  οργανώνει πετυχημένα ποδοσφαιρικά τουρνουά.

Η Καθετή στηρίζει με ποικίλες δράσεις τον αθλητισμό και τη νεολαία της περιοχής. Στο παρελθόν διοργάνωσε σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας για αθλητές και προπονητές, καθώς και την έκθεση φωτογραφίας «Athlesis», ενώ συμμετείχε στον αγώνα Porosea 2022 με τη δική της ομάδα αθλητών. Τη φετινή χρονιά η Καθετή είναι χορηγός επικοινωνίας στους αγώνες ορεινού τρεξίματος που πραγματοποιούνται στα Μέθανα στις 18-19 Νοεμβρίου 2023, με την ονομασία «Το Γίδι των Μεθάνων». Παράλληλα, η Καθετή στο παρελθόν στήριξε την τοπική εκπαίδευση μέσω της δωρεάς τεχνολογικού εξοπλισμού στη σχολική κοινότητα.

Ευχαριστούμε τον Αθλητικό Σύλλογο Τροιζηνιακό για την άψογη συνεργασία και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και υγεία στη φετινή αθλητική χρονιά.

Πληροφορίες/επικοινωνία: Νίκος Κακούρης (Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Τροιζηνιακός) / +306946538547

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Προηγουμενο Αρθρο
Το 87% των κατοίκων του Πόρου αντιτίθεται στην ΠΟΑΥ
22 Σεπτεμβριου 2023
Επομενο Αρθρο
Ατέλειες και ανεπάρκειες στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΠΟΑΥ Πόρου
30 Οκτωβριου 2023

Πρόσφατα Νέα

Korfos fish farm
13 Νοεμβρίου 2023

Ντοκιμαντέρ για τις Ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας που παρουσιάζουν τις παγκόσμιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας.

29 Αυγούστου 2023

Μια αναδρομή στο Poros Arts Festival 2023. Φέτος το καλοκαίρι, το Poros Arts Festival ξεχύθηκε σε καθε σημείο του νησιού μας.

Resources about fish farms featured image
29 Ιουλίου 2023

Ένα καινοτόμο πληροφοριακό εργαλείο με συγκεντρωμένα στοιχεία, έρευνες, βίντεο και αρθρογραφία για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

24 Ιουλίου 2023

Ψαρεύοντας για κέρδη: Εταιρεία υδατοκαλλιέργειας συναντά αντίσταση από τοπικές κοινότητες σε Ελλάδα και Ισπανία.

27 Ιουνίου 2023

Ένα πρωτοποριακό ψηφιακό ημερολόγιο τοπικών εκδηλώσεων για τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα, που περιλαμβάνει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της περιοχής, σε ελληνικά και αγγλικά.

01 Ιουνίου 2023

Πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τις ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας σε ανοιχτούς θαλάσσιους κλωβούς, όπως αυτούς στον Πόρο.

winetasting-featured-image
27 Απριλίου 2023

Οι δρόμοι του κρασιού στην περιοχή μας υπάρχουν από την αρχαιότητα. Στις μέρες μας, το κρασί παραμένει ένα δημοφιλές ποτό και ένα σημαντικό γεωργικό προϊόν.

poros trails
26 Απριλίου 2023

Τα μονοπάτια του Πόρου μάς φέρνουν σε επαφή με το πευκοδάσος και το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

performing arts
02 Δεκεμβρίου 2022

Το δημιουργικό έργο των κατοίκων της περιοχής είναι η ταυτότητά μας. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τις τοπικές παραστατικές τέχνες.

kyouka
03 Νοεμβρίου 2022

Η «ΚΙΟΥΚΑ» είναι μια σύγχρονη ιστορία ζωής, που περιγράφει το ταξίδι μιας οικογένειας στον Πόρο για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

sundesmos-troizinioi
28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σύνδεσμος των Εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων ιδρύθηκε το 1895 με έδρα τον Πειραιά και έχει πολλές εκδηλώσεις στο ενεργητικό του.

agios dimitrios
26 Ιανουαρίου 2022

Το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στα Μέθανα χτίστηκε ακριβώς στο χείλος της λάβας περί τα τέλη του 13ου ή αρχές 14ου αιώνα και κρύβει πολλά μυστήρια. 

sillogos poriotissa
25 Ιανουαρίου 2022

Η ποικιλία των εθίμων αντικατοπτρίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε μικρής κοινωνίας και συνθέτει μια μεγαλύτερη, πολύχρωμη, πολυδύναμη εικόνα, αυτή του πολιτισμού.

oi-filoi-tis-paradosis
23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» ιδρύθηκε με σκοπό την προβολή της περιοχής, τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου. 

volunteering
25 Οκτωβρίου 2021

Ο εθελοντισμός είναι συμπόνια και φροντίδα. Δημιουργεί φιλίες και μας βοηθάει να πετύχουμε πολύπλευρη προσωπική ανάπτυξη. 

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

feature image Voluntary Fire Unit of Poros
24 Μαρτίου 2021

Ο αλτρουϊσμός αυτών των ανθρώπων διαφυλάσσει το δικαίωμα όλων μας να ζούμε πιο ασφαλείς.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

03 Απριλίου 2024

Το ντοκιμαντέρ «Poros Stands» κάνει πρεμιέρα φέτος τον Απρίλιο και στοχεύει στην υποστήριξη των συλλογικών προσπαθειών για τη διάσωση του Πόρου από τις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες.

02 Απριλίου 2024

Με τις θάλασσές μας να αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς απειλές από τη ρύπανση, την υπεραλίευση και την κλιματική κρίση, ο ρόλος των περιβαλλοντικών οργανώσεων δεν υπήρξε ποτέ πιο σημαντικός.

28 Φεβρουαρίου 2024

Ο δημιουργός της Γοργόνας του Πόρου, Γιώργος Ξενούλης, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του με το άγαλμα που φιλοτέχνησε για το νησί μας.