Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Ημερολόγιο τοπικών εκδηλώσεων

Με σκοπό την προώθηση των τοπικών εκδηλώσεων, η Καθετή δημιούργησε το πρωτοποριακό ψηφιακό Ημερολόγιο τοπικών εκδηλώσεων. Καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων, ο βασικός σκοπός του ημερολογίου είναι η ενημέρωση ντόπιων και επισκεπτών/-ριών σχετικά με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Στο ημερολόγιο θα μπορείτε να βρείτε προγραμματισμένες εκδηλώσεις που αφορούν τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και γενικά την ευημερία της περιοχής. Ένα κλικ θα αρκεί για να βρίσκουμε τις σημαντικές εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην περιοχή μας. Το ημερολόγιο φιλοξενεί κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση σε δυο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά.

Η Καθετή έχει ήδη συναντήσει και ενημερώσει ανθρώπους από σημαντικούς οργανισμούς της περιοχής μας, και ήδη έχουν ανέβει στο ημερολόγιο οι πρώτες τοπικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, σύντομα το ημερολόγιο θα διαφημιστεί μέσω μπάνερ σε σημαντικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ώστε να αυξηθεί η αναγνωσιμότητα και προσβασιμότητά του. Σε περίπτωση που είστε επαγγελματίας η τοπικός φορέας και ενδιαφέρεστε για δωρεάν προώθηση της εκδήλωσής σας μέσω του «Ημερολογίου τοπικών εκδηλώσεων» της Καθετής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: info@katheti.gr ή στο τηλέφωνο 22980 43825. Μπορείτε να δείτε το ημερολόγιο των τοπικών εκδηλώσεων εδώ.

Το «Ημερολόγιο τοπικών εκδηλώσεων» της Καθετής είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για δημιουργία δικτύου όλων των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών φορέων των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων, δηλαδή των «Φίλων της Περιοχής». Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε σημαντικές συνεργασίες για καλύτερο συντονισμό των τοπικών εκδηλώσεων, από κοινού δημιουργία εκδηλώσεων και εξεύρεση πόρων, καθώς και αλληλοπροώθηση των εκδηλώσεων όλων των φορέων. Η Καθετή έχει ξεκινήσει τις συναντήσεις της με εκπροσώπους τοπικών φορέων ώστε να τους ενημερώσει σχετικά. Στα επόμενα προγραμματισμένα βήματα συμπεριλαμβάνεται πρόσκληση συνάντησης εκπροσώπων των ενδιαφερόμενων φορέων, με σκοπό την απαρχή σημαντικών συνεργασιών.

Η Καθετή εργάζεται για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής με σεβασμό στους ανθρώπους, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, μέσα από πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Αυτό το όραμα αποτυπώνεται στις δράσεις της τα προηγούμενα χρόνια (2021, 2022), καθώς και στην προσπάθειά της για ανάδειξη της τοπικής περιοχής μέσα από δράσεις όπως τη φετινή διοργάνωση του Poros Arts Festival και άρθρα που αναδεικνύουν την τοπική περιοχή: τις τέχνες, τους φορείς και τις δραστηριότητές τους.

Korfos fish farm
Προηγουμενο Αρθρο
Saving Poros
26 Ιουνιου 2023
Επομενο Αρθρο
Ψαρεύοντας για κέρδη
24 Ιουλιου 2023

Πρόσφατα Νέα

29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα που γυμνάζει εξίσου σώμα και μυαλό. Μέσω του αθλητισμού, η νεολαία μας μαθαίνει νέες δεξιότητες και κοινωνικοποιείται, δημιουργώντας φιλίες και συνεργασίες, μέσα σε ένα υγιώς ανταγωνιστικό περιβάλλον.

29 Αυγούστου 2023

Μια αναδρομή στο Poros Arts Festival 2023. Φέτος το καλοκαίρι, το Poros Arts Festival ξεχύθηκε σε καθε σημείο του νησιού μας.

Resources about fish farms featured image
29 Ιουλίου 2023

Ένα καινοτόμο πληροφοριακό εργαλείο με συγκεντρωμένα στοιχεία, έρευνες, βίντεο και αρθρογραφία για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

24 Ιουλίου 2023

Ψαρεύοντας για κέρδη: Εταιρεία υδατοκαλλιέργειας συναντά αντίσταση από τοπικές κοινότητες σε Ελλάδα και Ισπανία.

01 Ιουνίου 2023

Πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τις ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας σε ανοιχτούς θαλάσσιους κλωβούς, όπως αυτούς στον Πόρο.

winetasting-featured-image
27 Απριλίου 2023

Οι δρόμοι του κρασιού στην περιοχή μας υπάρχουν από την αρχαιότητα. Στις μέρες μας, το κρασί παραμένει ένα δημοφιλές ποτό και ένα σημαντικό γεωργικό προϊόν.

poros trails
26 Απριλίου 2023

Τα μονοπάτια του Πόρου μάς φέρνουν σε επαφή με το πευκοδάσος και το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

performing arts
02 Δεκεμβρίου 2022

Το δημιουργικό έργο των κατοίκων της περιοχής είναι η ταυτότητά μας. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τις τοπικές παραστατικές τέχνες.

kyouka
03 Νοεμβρίου 2022

Η «ΚΙΟΥΚΑ» είναι μια σύγχρονη ιστορία ζωής, που περιγράφει το ταξίδι μιας οικογένειας στον Πόρο για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

sundesmos-troizinioi
28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σύνδεσμος των Εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων ιδρύθηκε το 1895 με έδρα τον Πειραιά και έχει πολλές εκδηλώσεις στο ενεργητικό του.

agios dimitrios
26 Ιανουαρίου 2022

Το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στα Μέθανα χτίστηκε ακριβώς στο χείλος της λάβας περί τα τέλη του 13ου ή αρχές 14ου αιώνα και κρύβει πολλά μυστήρια. 

sillogos poriotissa
25 Ιανουαρίου 2022

Η ποικιλία των εθίμων αντικατοπτρίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε μικρής κοινωνίας και συνθέτει μια μεγαλύτερη, πολύχρωμη, πολυδύναμη εικόνα, αυτή του πολιτισμού.

oi-filoi-tis-paradosis
23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» ιδρύθηκε με σκοπό την προβολή της περιοχής, τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου. 

volunteering
25 Οκτωβρίου 2021

Ο εθελοντισμός είναι συμπόνια και φροντίδα. Δημιουργεί φιλίες και μας βοηθάει να πετύχουμε πολύπλευρη προσωπική ανάπτυξη. 

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

feature image Voluntary Fire Unit of Poros
24 Μαρτίου 2021

Ο αλτρουϊσμός αυτών των ανθρώπων διαφυλάσσει το δικαίωμα όλων μας να ζούμε πιο ασφαλείς.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

03 Ιουλίου 2024

Καθώς ο Πόρος και πολλές άλλες περιοχές στην Ελλάδα απειλούνται από το σχέδιο ΠΟΑΥ για επέκταση των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών, είναι ζωτικής σημασίας την ημέρα αυτή να επισημανθούν οι κίνδυνοι που ενέχει το σχέδιο αυτό για τις θάλασσές μας.

02 Ιουλίου 2024

Αυτό το καλοκαίρι η Καθετή διοργανώνει και προσφέρει τα «Σοκάκια», ένα περιπετειώδες και διασκεδαστικό παιχνίδι για όσους/-ες επισκέπτονται τον Πόρο.

28 Ιουνίου 2024

Αυτό το καλοκαίρι η Καθετή σάς προσκαλεί να διασκεδάσετε παίζοντας «Τεχνο-κάψουλα», το πρώτο παιχνίδι γνώσεων για τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα! Σκοπός της Τεχνο-κάψουλας είναι η γνωριμία μας με τον τοπικό πολιτισμό και την ιστορία μέσα από ένα παιχνίδι γνώσης και τύχης.